Bani de la UE. Vezi cum poți accesa până la cinci milioane de euro

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Fonduri europene
Fonduri europene
UE acordă finanțare pentru proiectele de investiții derulate de companii cu maximum 249 de angajați. În contextul scăderii acute a investițiilor în cursul anului 2018, Ministerul Dezvoltării redeschide sesiunea de depunere pe Programul Operațional Sectorial 2.2 și acordă un grant minim de un milion euro.

Companiile care au proiecte de investiții de minim 1,5 milion euro în intervalul 2020-2023, primesc finanțare maxim 70% nerambursabil pe POR 2.2. Grantul este de minim 1 milion de euro și maxim 5 milioane de euro. București și Ilfov sunt excluse de la finanțare, iar Regiunea Vest, ce cuprinde județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, primește maxim 55% nerambursabil.

O societate existentă trebuie să fi avut minim 3 angajați în anul fiscal anterior și profit. Sunt eligibile companiile cu maxim 249 angajați la nivel de grup. Printre domeniile eligibile se numără producția, de textile, mobilă, confecții metalice, dar și serviciile, ca de exemplu: de proiectare, hoteluri, agrement, etc.

Sesiunea de finanțare se va deschide ulterior datei de 23 noiembrie 2018, în decembrie 2018, ori în ianuarie 2019, când este data limită pentru primirea de observații pe ghidul actual.

Roxana Mircea, consultant fonduri europene și scheme de ajutor de stat, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu spune: ”Recomand pregătirea cu celeritate a proiectelor dat fiind că cele care au minim 75 puncte vor intra direct la contractare. Este bine ca societățile eligibile să își finalizele proiectele până la maxim 15 decembrie 2018. În plus, este bine de știut că vom mai avea o asemenea oportunitate de finanțare aproximativ în anul 2022-2023.”

La momentul depunerii cererii de finanțare aplicantul trebuie să prezinte studiu de fezabilitate conform HG 907/2017, Certificat de Urbanism și Decizia de la Agenția pentru Protecția Mediului, dacă este vorba despre un proiect de construcții, sau doar oferte de echipamente și planul de afaceri dacă proiectul nu presupune construcții.

Proiectele se aprobă după principiul “PRIMUL VENIT, PRIMUL SERVIT”, iar companiile care primesc minim 75 puncte intră direct la contractare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan / Foto: Gov.ro
Audit financiar / Foto: Freepik
Vama Giurgiu
Curtea Constituțională a României, CCR / Foto: George Călin / Inquam Photos

CCR a respins sesizarea AUR privind primul pachet fiscal

Curtea Constituţională a României a respins, marţi,...

TVA / Foto: Freepik.com
Tren circulând pe caniculă / Foto: Raymond Shobe / Flickr
Două persoane lucrează într-o seră / Foto: Freepik
Schimb valutar
Adrian Negrescu, analist economic
Inspector Antifraudă
Bani. Freepik.com
Jensen Huang, CEO Envidia / Foto: Reuters / Florence Lo
Coafor / Foto: Freepik
Cadastrul se obține gratuit și online
Sprijin pentru IMM-uri
ANAF / Foto: DCBusiness
Bani

Noile reguli fiscale 2025: fără deduceri, cu taxe mai mari

Legea austerității aduce o schimbare radicală în...

Urmează cea mai scurtă zi / Foto: Freepik
Semnarea contractului de către Kàroly Borbèly, CEO Hidroelectrica, și Alessandro Amato, CEO WALDEVAR Floating PV Systems
Cursul valutar al zilei
Dronă / Freepik
Se dorește impozitarea cifrei de afaceri
Hacker
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Parteneriat / Foto: Freepik
Cutii

Cutia potrivită te ajută să economisești – iată cum

Transportul costă. Mai ales acum, în 2025, când fiecare...

O persoană stă între mai multe jeturi de apă ale unei fântâni arteziene / Foto: MTI
Nicușor Dan / Foto: Președinția României

pixel