Măsura va fi implementată printr-o schemă de plecări voluntare şi prin pensionări anticipate în 2020 şi va reprezenta condiţia de bază pentru planificata investiţie de 70 de milioane de euro ($79 de milioane de dolari) în noua facilitate de vopsire de la fabrica din Barcelona, a precizat Nissan.
Nissan are cinci uzine şi aproximativ 5.000 de angajaţi în Spania. Şi partenerul de alianţă Renault are unităţi de producţie în Spania, la Palencia, Valladolid şi Sevilla.
Spania este a cincea mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, Marii Britanii, Franţei şi Italiei.
Separat, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru agenţia niponă de presă Jiji că Nissan intenţionează să-şi reducă obiectivele pe termen mediu privind vânzările, o schimbare semnificativă după politica expansionistă a fostului şef al producătorului auto, Carlos Ghosn.
Citește și:Pentru Carlos Ghosn, libertatea a costat 4,5 milioane de dolari
Decizia ar urma să fie prezentată în 14 mai, când vor fi anunţate şi rezultatele financiare pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2019.
În planul de afaceri pe termen mediu prezentat în noiembrie 2017, când preşedinte era Ghosn, Nissan îşi fixase obiectivul de a-şi majora vânzările cu 30% în anul fiscal care urma să se încheie la 31 martie 2023. Expansiunea viza pieţele din America de Sud şi India, dar şi în China şi America de Nord.
După arestarea lui Ghosn, noul şef al Nissan, Hiroto Saikawa, a indicat în februarie renunţarea la planurile expansioniste ale predecesorului său. De asemenea, susţin sursele, alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi va reanaliza obiectivul de majorare a vânzărilor la 14 milioane de vehicule în 2022, de la aproximativ 10,75 milioane în 2018.
Informaţia vine după ce Nissan a avertizat că este posibil să nu-şi îndeplinească ţinta anuală de profit, câştigând mai puţin decât partenerul de alianţă Renault, pentru prima dată în ultimul deceniu, pe fondul dificultăţilor cu care se confruntă cei doi producători auto după scandalul în care este implicat fostul şef Carlos Ghosn.
Al doilea producător auto nipon şi-a înrăutăţit pentru a doua oară în acest an estimările privind profitul operaţional în anul fiscal ce s-a încheiat la 31 martie 2019. Astfel, Nissan ar urma să înregistreze un profit operaţional de 318 miliarde de yeni (2,8 miliarde de dolari), faţă de prognoza precedentă de 450 miliarde de yeni, din cauza costurilor mai mari din SUA, a mediului operaţional dificil şi a impactului asupra vânzărilor al recentelor probleme ale corporaţiei.
Este cel mai redus nivel al profitului din anul fiscal ce s-a încheiat la 31 martie 2010.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
Câştigul salarial mediu net...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...