Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
"În prezent traversăm cea mai gravă epidemie de gripă aviară atât în Germania cât şi în Europa", susţin cercetătorii de la FLI. Potrivit acestora, noi cazuri sunt detectate în fiecare zi şi nu doar păsările sunt afectate de virusul gripei aviare. "Nu se întrevede un sfârşit iar ţările afectate se întind din Finlanda şi până în Insulele Feroe, din Rusia şi până în Portugalia", potrivit cercetătorilor care adaugă că au fost descoperite cazuri chiar şi în Canada, India şi estul Asiei.
Numai în Germania, începând din octombrie şi până în data de 29 decembrie au fost descoperite 394 de cazuri de infecţie cu gripă aviară în rândul păsărilor sălbatice, inclusiv raţe, gâşte, lebede şi pescăruşi. Majoritatea cazurilor au fost detectate de-a lungul coastelor. De asemenea, cercetătorii de la FLI au identificat 46 de cazuri de infecţie cu gripă aviară la fermele de păsări din Germania.
În aceeaşi perioadă, de-a lungul Europei datele FLI arată că au fost descoperite 675 de cazuri de infecţie cu gripă aviară în rândul păsărilor sălbatice şi 534 de cazuri de infecţie în rândul păsărilor domestice.
În plus, au fost descoperite cazuri de gripă aviară la mamifere, de exemplu la vulpi în Ţările de Jos şi Finlanda, la foci în Suedia şi Germania şi la vidre în Finlanda.
Citește și Ce înseamnă dacă visezi sau găsești un obiect de AUR
Citește și Ghinion în dragoste? Femeile din viața miliardarului Elon Musk
Gripa aviară este o boală virală foarte contagioasă, care apare în principal la păsările de curte şi la păsările de apă sălbatice. Virusurile gripei aviare sunt virusuri cu patogenitate ridicată sau scăzută (HPAI, respectiv LPAI) în funcţie de caracteristica moleculară a virusului şi de capacitatea acestuia de a provoca boli şi mortalitate la pui.
În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa. Ţările care descoperă boli animale periculoase precum pesta porcină africană sau gripa aviară înalt patogenă trebuie să avertizeze imediat Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) şi să trimită regulat rapoarte de evoluţie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
SUA apără acordul propus de...
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...