Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Update: KMGI – Informare de presă, 06.07.20022
În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind o posibilă suspendare a operațiunilor Consorțiului Caspian Pipeline - CPC pe teritoriul Federației Ruse, Grupul KMG International dorește să precizeze că orice suspendare a activităților CPC nu va afecta aprovizionarea cu țiței
a rafinăriei Petromidia.
Ponderea țițeiului de tip CPC în rețetele de obținere a produselor petroliere in cadrul rafinăriei este una scazută, comparativ cu alte tipuri de țiței utilizate în mod curent. În prezent, cea mai mare unitate de profil din România – Petromidia Năvodari funcționează la capacitate optimă, în acord cu planurile de producție aprobate pentru acest an.
Prin KMG Trading - divizia de aprovizionare cu materii prime și de comercializare a produselor petroliere, Grupul are experiența și capacitatea necesare pentru identificarea și asigurarea aprovizionării cu țiței a rafinăriei Petromidia, în orice context.
De asemenea, adăugam că eventuale măsuri privind activitatea CPC nu vor influența piața produselor petroliere din România, Grupul va continua să își onoreze obligațiile contractuale și livrările de carburanți.
Ştirea iniţială: CPC, care gestionează aproximativ 1% din petrolul mondial și din care fac parte marile companii americane Chevron și Exxon, a declarat că hotărârea de suspendare a operațiunilor sale se referă la probleme legate de gestionarea scurgerilor de petrol și că consorțiul trebuie să respecte hotărârea.
Acesta a refuzat să facă alte comentarii cu privire la activitatea și operațiunile sale.
Conducta CPC a fost în centrul atenției de la ceea ce Rusia numește o "operațiune militară specială" în Ucraina, care a restricționat exporturile rusești și a dus la o creștere a prețului petrolului.
70% din petrolul pe care România îl consumă este transportat exclusiv prin Marea Neagră. Anul trecut, 2021, cele trei rafinării românești au procesat 9,9 milioane de tone de țiței, dintre care 6,82 milioane de tone au fost din import.
Citește și: Explozia preţului carburanţilor. Chirieac: Privesc cu groază situaţia. Ce ar trebui să facă Guvernul
Analistul politic Bogdan Chirieac a tras un nou semnal de alarmă cu privire la situaţia economică a României şi la efectele războiului din Ucraina asupra ţării noastre.
"În ceea ce priveşte petrolul avem OMV Petrom care extrage, dar nu extrage suficient, iar restul vine pe Marea Neagră. În Marea Neagră, asigurarea navelor, de când plutesc mine acolo, am înţeles că s-a scumpit şi de câteva zeci de ori. E o zonă de conflict. Conducta caspică e oprită, Rompetrol spune că e o oprire programată, că au stocuri - să dea Dumnezeu să o redeschidă aşa cum spun ei, peste 45 de zile.
Rompetrol acoperă 40% din necesarul de carburant din România. De aceea vă spun că eu privesc cu groază situaţia. Mi-e teamă ca toate aceste iscusinţe înalte pe care le face Guvernul să nu facă să dispară produsul de la pompă. Ştiţi bine că înainte de 1989 am prins faptul că stăteai două zile şi două nopţi la coadă la Băneasa ca să bage benzină", a spus Bogdan Chirieac, miercuri seara, la Antena 3.
"Soluţia nu este globală ci mult mai profundă. Actualul Guvern nu îl văd în stare să facă asta. De pildă ar trebui să reducă cheltuielile sale de funcţionare. Nu să dai oameni afară, nu să le reduci salariile funcţionarilor publici, ci pur şi simplu să reduci din cheltuielile de funcţionare ale ministerelor şi agenţiilor. Se va face o economie substanţială acolo şi să se încerce compensarea pe ici pe colo. Dar situaţia economică nu e bună sub nicio formă! Cu o inflaţie de 15% la patru luni în România, cu aproape 10% în SUA şi 8% în Germania, prima economiei a Europei.
Să ne înţelegem o dată pentru totdeauna: războiul din Ucraina nu e doar la televizor. Efectele sale sunt resimţite de toată lumea, inclusiv de România care are şi neşansa să fie aici, la graniţă, a mai subliniat analistul politic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...