Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Maersk, gigantul danez al transportului maritim, își avertizează clienții că tensiunile din Marea Roșie ar putea continua și în a doua jumătate a anului, a declarat miercuri un director executiv de top al firmei, conform Fox Business.
"Din nefericire, nu vedem nicio schimbare în Marea Roșie în curând", a declarat Charles van der Steene, președinte regional pentru Maersk America de Nord, într-un interviu acordat CNBC. "Îi informăm că rutele de tranzit mai lungi ar putea dura până în al doilea trimestru și, potențial, până în al treilea trimestru. Clienții vor trebui să se asigure că au integrat timpul de tranzit global mai lung în lanțul lor de aprovizionare."
Teroriștii houthi din Yemen atacă nave comerciale în Marea Roșie din noiembrie, ca represalii la asaltul Israelului asupra Fâșiei Gaza, controlată de Hamas. Atacurile au provocat perturbări majore ale comerțului, multe companii oprindu-și sau redirecționând transporturile în jurul Capului Bunei Speranțe, în sudul Africii, ceea ce a adăugat costuri și întârzieri.
Maersk și-a întrerupt pentru prima dată transportul maritim în Marea Roșie și în Golful Aden în decembrie, dar și-a reluat pentru scurt timp operațiunile în zonă după ce Pentagonul a anunțat formarea unei misiuni internaționale, Operațiunea Prosperity Guardian, pentru a contracara atacurile Houthis.
În urma unui atac asupra unei alte nave ale sale, Maersk a anunțat în ianuarie că va suspenda operațiunile în regiune pentru "viitorul apropiat".
Statele Unite au lansat o serie de atacuri aeriene împotriva Houthis în ultimele săptămâni, în încercarea de a descuraja acțiunile grupului, însă gruparea teroristă continuă să vizeze navele din Marea Roșie.
Ministrul italian al apărării și-a arătat îngrijorarea asupra escaladării acestui conflict. Atacurile Houthi din Yemen asupra transportului maritim la Marea Roșie trebuie să fie oprite fără a declanșa un nou război, a declarat acesta în ianuarie, în timp ce rebelii susținuți de Iran își intensifică atacurile asupra navelor comerciale, scrie Reuters.
"Este o problemă uriașă, este o consecință a altor tensiuni de război. Nu aș vrea să deschidem un al treilea front în acest moment", a declarat Guido Crosetto, ministrul italian al Apărării, făcând referire la conflictele actuale din Ucraina și Gaza.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...