Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Conducta Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică şi va spori capacitatea de transport a gazelor naturale ruseşti către Europa, ar urma să devină operaţională în lunile următoare.
Sancţiunile, adoptate de Congresul american şi care pentru a intra în vigoare mai au nevoie doar de semnătura preşedintelui Donald Trump, vizează companiile care participă la construcţia gazoductului, printre acestea numărându-se Allseas, OMV, Wintershall Dea, Engie, Uniper şi Shell, şi includ îngheţarea bunurilor şi revocarea vizelor americane pentru antreprenorii care au legătură cu gazoductul Nord Stream 2.
''Vom răspunde în mod reciproc'', a spus Putin la conferinţa sa de presă anuală televizată. ''Desigur că aceasta va avea un impact asupra relaţiilor noastre interguvernamentale'', a adăugat el.
SUA impun sancţiuni împotriva gazoductului rus Nord Stream 2
Kremlinul a descris anterior aceste sancţiuni drept o încercare incorectă de a menţinere a poziţiilor americane pe piaţa europeană a gazelor naturale. SUA caută să-şi menţină ''dominaţia artificială asupra pieţelor europene'' şi să-i forţeze pe europeni să cumpere gaze la un preţ mai mare faţă de cel al Rusiei din apropiere, a estimat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.
Sancţiunile 'nu plac nici Moscovei, nici capitalelor europene. Nici Berlinului, nici Parisului', a mai afirmat Peskov, acuzând 'o încălcare evidentă a dreptului internaţional' şi 'un exemplu ideal de concurenţă neloială'.
Şi ministrul german de externe, Heiko Maas, a criticat sancţiunile americane, acuzând SUA că încearcă să influenţeze ''deciziile autonome luate în Europa''.
SUA şi unele state europene - Ucraina, Polonia, ţările baltice - consideră însă că gazoductul va creşte dependenţa europenilor de gazul rusesc, de care Moscova s-ar putea folosi pentru a exercita presiuni politice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...