România crește capacitatea de stocare a energiei verzi. Ce înseamnă acest lucru
România înregistrează progrese...
Volumele record de GNL contractate cu scopul de a înlocui fluxurile reduse de gaz din Rusia au ajutat Europa să înfrunte până acum două ierni. Cu toate acestea, majoritatea achizițiilor UE de gaz natural lichefiat au fost efectuate în mare parte pe piața spot.
În schimb, Asia a continuat să câștige teren în cursa pentru aprovizionarea globală limitată de GNL înainte ca alte fluxuri să intre pe piață începând din 2025 și obținând mai multe contracte pe termen lung.
"Europa a început să încheie contracte de energie pe termen lung în ultimii doi ani. Dar contractele pe termen lung care sunt semnate nu umplu gaura", a atras atenția Steve Hill, vicepreședinte executiv al Shell Energy.
„Pentru restul deceniului anticipăm o penurie structurală de 50 până la 70 de milioane de tone (metrice) pe an, pe care Europa trebuie să o rezolve, într-un fel sau altul”, a adăugat el.
În cursul zilei de miercuri, cel mai mare comerciant de GNL din lume, a declarat că, în anii 2010, cererea de gaze naturale lichefiate a atins apogerul în unele regiuni, precum Europa, Japonia și Australia, dar că va continua tendința crescătoare la nivel global, astfel încât să ajungă la aproximativ 625-685 de milioane de tone pe an în 2040.
În același timp, Hill a subliniat că, deși cererea de gaze este în scădere în Europa, iar producția internă și importurile prin conducte se reduc într-un ritm și mai rapid, diferența dintre cerere și ofertă va fi relativ constantă pentru restul deceniului.
Statele Unite au devenit principalul exportator de GNL în Europa. În ultimii doi ani, peste 60% din exporturile de GNL din SUA au ajuns pe piața europeană. Dar, a ținut să menționeze Hill, o mare parte din contractele de GNL cumpărate de țările de pe Bătrânul continent nu ajung la destinație.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România înregistrează progrese...
Președintele Franței, Emmanuel...
Președintele Rezervei Federale...
Pentru prima dată în lume,...
Economia Germaniei a intrat...
Producţia de gaze a scăzut cu...
UBS avertizează asupra...
Instituția financiară austriacă...
China reduce ritmul scăderii...
Trump ar putea renunța în...
Există două situații concrete...
Atenționare de călătorie:...
Președintele interimar Ilie...
Reacţia autorităţilor din China...
Bursa de Valori București...
Astăzi îți atragem atenția...
Plenul Consiliului Superior al...
Criză de forță de muncă în...
O mișcare anticipată de analiști.
Cursul valutar de joi, 17...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...
Având în vedere încălzirea...