Coreea de Sud a testat și ea o rachetă. Phenianul a tras două
Autor: Delia Gheață | 15 sep, 12:47
S-au luat la întrecere
S-au luat la întrecere
Coreea de Sud a anunţat că a efectuat cu succes miercuri un tir de rachetă balistic lansată de pe un submarin, devenind a şaptea ţară din lume care dispune de această tehnologie, informează AFP şi Yonhap. Armata sud-coreeană a indicat, la rândul ei, că tot miercuri Coreea de Nord a lansat două rachete balistice.

Racheta a fost lansată de pe submarinul Ahn Chang-ho şi a parcurs distanţa prevăzută până la ţintă, a menţionat preşedinţia de la Seul.

Anunţul vine imediat după ce armata sud-coreeană a indicat că tot miercuri Coreea de Nord a lansat două rachete balistice, la două zile după ce Phenianul a susţinut că a testat cu succes o nouă rachetă cu rază lungă.

Cel puţin două rachete balistice au fost lansate din partea centrală a Coreei de Nord către Marea de Est, cunoscută şi ca Marea Japoniei, a transmis Statul Major general sud-coreean. 

Testul cu rachetă efectuat de către Coreea de Nord în weekend reprezintă ''ameninţări'' pentru vecinii săi, a reacţionat duminică Pentagonul. "Această activitate subliniază dezvoltarea continuă de către Coreea de Nord a programului său nuclear şi ameninţările pe care aceasta o reprezintă pentru vecinii săi şi comunitatea internaţională", a indicat Pentagonul într-un comunicat.

G Ad:

Citește și Kim Jong-Un, dat în JUDECATĂ! Câți BANI trebuie să plătească și CUI

Coreea de Nord a efectuat tiruri pentru a testa o nouă ''rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune'' în weekend, primul test din luna martie, a anunţat luni agenţia de presă nord-coreeană ACTC.

Rachetele, fotografiate de ACTC, au parcurs o traiectorie de 1.500 de kilometri, înainte de a-şi atinge ţinta, nespecificată de agenţia de presă nord-coreeană, care face referire la ''arme strategice de mare importanţă''. Statele Unite "vor continua să monitorizeze situaţia şi se vor consulta îndeaproape cu aliaţii şi partenerii noştri", se precizează într-un comunicat al Comandamentului american pentru zona Indo-Pacific.

Puterea americană şi-a reiterat angajamentul ''solid'' de a apăra Coreea de Sud şi Japonia împotriva Phenianului. Aproape 28.500 de soldaţi americani sunt staţionaţi în sudul peninsulei. Mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să îşi continue programele de arme nucleare şi rachete balistice.

Dar, deşi este afectată de numeroase sancţiuni internaţionale, Coreea de Nord şi-a dezvoltat rapid capacităţile militare în ultimii ani sub conducerea liderului Kim Jong Un. Coreea de Nord a efectuat mai multe teste nucleare şi a testat cu succes rachete balistice capabile să atingă SUA, notează AFP.

Ştiri Recomandate

Metrorex ia MĂSURI pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro