Coronavirus. Americanii au avut dreptate. Chinezii confirmă
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Oamenii de știință sunt chiar foarte îngrijorați
Oamenii de știință sunt chiar foarte îngrijorați
Situație extrem de gravă la Beijing, acolo unde, într-o piață agroalimentară, au fost depistate noi cazuri de coronavirus, care dă semne că este gata să pornească un nou atac epidemiologic. O spun oficialii chinezi, o afirmă oamenii de știință. 

Cercetătorii chinezi par mai îngrijorați decât oficialii. Și au motiv să fie speriați. Pentru că, noul virus depistat în piața Xinfadi, din districtul Fengtai al capitalei Chinei, este mult mai agresiv decât cel apărut, în decembrie anul trecut, la Wuhan, orașul de unde a pornit pandemia. 

”În procesul de evoluție a SARS-CoV-2, gradul de infectare a virusului se poate intensifica, spori, dar poate să slăbească, diminuându-se considerabil. Dar eu declar că noul virus identificat în piața Xinfadi este mult mai contagios și mai periculos decât cel găsit la Wuhan”, a avertizat Yang Zhanqiu, profesor la Institutul de virusologie din Wuhan, citat de Global Times. 

Cercetătorul a recunoscut că analizele efectuate celor 62 de cazuri confirmate la Beijing ”au fost pentru noi o surpriză. Mai ales că la Wuhan virusului a apărut iarna, când condițiile facilitează răspândirea lui, în timp ce la Beijing este cald, cu temperaturi de vară, ceea ce ar trebui să împiedice expansiunea covid-19”, a explicat omul de știință chinez. 

Citește și Covid-19. Experți americani: Noul virus a devenit mai periculos

Declarația specialistului din China vine doar la câteva zile după ce experții americani au atras atenția că SARS=CoV-2 a suferit mutații, devenind și mai contagios. Concret, ei se refereau la mutația D614G. Yang Zhanqiu nu a intrat în astfel de detalii, confirmând doar că noul coronavirus nu și-a epuizat, se par, întreg arsenalul de luptă.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel