La 1 martie, Elveţia - care nu a instituit niciun lockdown de la declanşarea epidemiei de COVID-19 - a început un proces lent de relaxare a măsurilor restrictive, redeschizând magazinele, muzeele, sălile de lectură ale bibliotecilor, terenurile de sport şi de recreere în aer liber, precum şi spaţiile deschise de la grădinile zoologice şi botanice.
Astfel, Consiliul Federal (guvernul) intenţionează să lanseze o campanie de testare în masă, a cărei valoare ar trebui să depăşească 1 miliard de franci (904 milioane de euro), indică acesta într-un comunicat. Autorităţile vor să ofere cinci autoteste pe lună fiecărei persoane care doreşte, din moment ce un astfel de mijloc de depistare este "suficient de sigur".
Pentru a favoriza testarea în masă, ele au propus între altele ca statul să suporte costurile tuturor tipurilor de teste realizate în farmacii şi centre de testare, inclusiv în cazul persoanelor asimptomatice. În prezent, Confederaţia finanţează testarea persoanelor cu simptome de COVID-19, dar şi pe cea a persoanelor asimptomatice din instituţiile medico-sociale şi şcoli, precum şi din cadrul luptei împotriva focarelor locale. De la mijlocul lunii martie, este de aşteptat ca statul să acopere şi costurile altor teste.
Citește și Originea COVID-19. Decizie controversată a OMS. Toate ipotezele rămân în picioare
Guvernul doreşte, de asemenea, ca întreprinderile şi şcolile să efectueze "teste repetate cu scopul de a preveni şi detecta focarele de coronavirus cât mai devreme posibil". Dar participarea la astfel de testări va fi opţională. Chiar dacă aceste teste sunt facultative, cantoanele pot lua şi alte măsuri. Testele au fost impuse cu titlu obligatoriu la colegiul şi liceul din cantonul Zug, singurul până acum care a implementat o astfel de practică. Prima săptămână de testare obligatorie a relevat patru cazuri pozitive din 7.500 de persoane testate.
Lovită în plin de al doilea val de COVID-19, Elveţia a revenit la nivelurile normale de mortalitate pentru persoanele de peste 65 de ani de abia la începutul lunii februarie. Ţara alpină a înregistrat până acum peste 9.200 de decese. Un total de aproape 300.000 de persoane au primit cele două doze de vaccin împotriva COVID-19.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...