A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Simptomele Omicron sunt diferite de cele experimentate de pacienții infectați cu alte variante ale SARS-CoV-2 și seamănă mai mult cu cele ale gripei, spun experții, potrivit Daily Star.
Aproximativ 89% dintre persoanele infectate cu Omicron prezintă același „semn” inițial. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, primele simptome includ o tuse seacă și „mâncărimea gâtului” (o senzație de iritație diferită de cunoscuta durere de gât).
Printre simptomele specifice variantei Omicron mai sunt, de asemenea, durerile musculare moderate, oboseala extremă, nasul înfundat și strănuturile.
Până în prezent, cei mai mulți pacienți infectați cu Omicron au prezentat o formă moderată a bolii, însă experții spun că noua variantă ar putea fi mult mai contagioasă, iar vaccinurile ar fi mai puțin eficiente.
Lovitură pentru producătorii agricoli. Ce se întâmplă cu primele de la stat
Medicii din Africa de Sud au descoperit un simptom specific Omicron care apare doar noaptea
Medicii din Africa de Sud au descoperit că persoanele infectate cu Omicron se confruntă cu un simptom diferit de cele observate la celelalte variante care au circulat până acum. Experţii din Marea Britanie îndeamnă Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) să schimbe lista oficială de simptome specifice COVID.
Simptomele specifice ale Covid includ în prezent tusea uscată, febra, pierderea gustului şi a mirosului, dar medicii din Africa de Sud – unde a apărut iniţial Omicron – au anunţat că cei care suferă de noua tulpină au spus că au experimentat un simptom specific care apare doar pe timpul nopţii, potrivit The Sun. Conform sursei citate, medicii au spus că mulţi pacienţi au suferit de transpiraţii nocturne, care se produc atunci când transpiri atât de mult încât pijamalele sau lenjeria de pat sunt ude leoarcă, deşi camera a fost răcoroasă.
Ajutorul de deces se majorează în 2022
OMS a avertizat luni că varianta Omicron se răspândeşte mai rapid decât Delta şi poate infecta de asemenea persoanele imunizate prin vaccinare sau după trecerea prin boală în urma infectării cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2. OMS consideră de asemenea hazardat ca din informaţiile disponibile până în prezent să se tragă concluzia că Omicron ar cauza forme mai uşoare de boală faţă de variantele anterioare.
„Putem vedea o altă furtună venind”, a avertizat Hans Kluge, reprezentantul OMS pentru Europa, la o conferinţă de presă, potrivit Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...