Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Lucrarea a fost publicată în revista Scientific Reports.
Studii anterioare au asociat deficiența de vitamina D cu o sensibilitate crescută la infecțiile respiratorii virale și bacteriene. În mod similar, mai multe studii observaționale au constatat o corelație puternică între deficitul de vitamina D și COVID-19, dar s-ar putea ca aceste efecte să fie confundate și să fie, de fapt, rezultatul altor factori, cum ar fi obezitatea, vârsta înaintată sau bolile cronice care sunt, de asemenea, legate de un nivel scăzut de vitamina D.
Pentru a depăși acest aspect, cercetătorii au reușit să calculeze nivelul de vitamina D "preconizat genetic", care nu este afectat de alți factori demografici, de sănătate și de stil de viață, utilizând informațiile din peste o sută de gene care determină statutul vitaminei D.
Randomizarea a permis cercetătorilor să investigheze dacă vitamina D și COVID-19 ar putea fi legate cauzal folosind date genetice. Puține studii anterioare au încercat acest lucru, dar nu au reușit să demonstreze o legătură cauzală. Acest lucru s-ar putea datora faptului că a fost ignorată radiația solară UVB, care este cea mai importantă sursă de vitamina D pentru majoritatea oamenilor.
Ce este unic la această cercetare?
Cercetătorii, pentru prima dată, au analizat atât nivelul de vitamina D preconizat genetic, cât și cel preconizat de UVB. Aproape o jumătate de milion de persoane din Marea Britanie au luat parte la studiu, iar radiația UVB ambientală înainte de infectarea cu COVID-19 a fost evaluată individual pentru fiecare participant. Atunci când au comparat cele două variabile, cercetătorii au constatat că corelația cu concentrația de vitamina D măsurată în circulație a fost de trei ori mai puternică pentru nivelul de vitamina D preconizat prin UVB, comparativ cu cel preconizat genetic.
Citește și: Covid-19. ASPIRINA, efecte SALVATOARE la pacienții cu forme grave
Care au fost constatările?
Cercetătorii au constatat că radiația UVB ambientală la locul de reședință al unui individ care precede infecția cu COVID-19 a fost puternic și invers asociată cu spitalizarea și decesul. Acest lucru sugerează că vitamina D poate proteja împotriva bolii severe COVID-19 și a decesului. În plus, în timp ce rezultatele analizei randomizării mendeliene nu au fost concludente, s-a observat o anumită indicație a unui potențial efect cauzal. Din cauza legăturii relativ slabe dintre nivelul de vitamina D prevăzut genetic care este utilizat pentru analiza Mendelian Randomisation, este posibil ca numărul de cazuri din studiul actual să fi fost prea mic pentru a determina în mod convingător efectul cauzal, dar viitoarele studii mai mari ar putea oferi răspunsul.
Profesorul Lina Zgaga, profesor asociat în epidemiologie, la Școala de Medicină, Trinity College și cercetător principal al studiului a declarat că: "Studiul nostru adaugă dovezi suplimentare că vitamina D ar putea proteja împotriva infecției severe cu COVID-19. Realizarea unui studiu randomizat și controlat COVID-19, conceput corespunzător, privind suplimentarea cu vitamina D este esențială. Până atunci, având în vedere că suplimentele de vitamina D sunt sigure și ieftine, este cu siguranță recomandabil să se ia suplimente și să se protejeze împotriva deficienței de vitamina D, în special în contextul în care iarna se anunță la orizont."
Profesorul Evropi Theodoratou, profesor de epidemiologie a cancerului și sănătate globală la Universitatea din Edinburgh și cercetător principal în cadrul studiului a declarat că: "Având în vedere lipsa unor terapii extrem de eficiente împotriva COVID-19, credem că este important să rămânem deschiși la rezultatele emergente ale unor studii riguroase privind vitamina D."
Dr. Xue Li, cercetător în cadrul studiului de la Universitatea Zhejiang, a declarat: "Studiul nostru susține recomandarea suplimentării cu vitamina D nu numai pentru menținerea sănătății oaselor și a mușchilor în timpul blocajului, ci și pentru beneficiile potențiale în legătură cu protecția împotriva COVID-19."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...