COVID-19. Cine ar fi crezut că Bill Gates va face o astfel de afirmație
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Cum explică Bill Gates ce se va mai întâmpla
Cum explică Bill Gates ce se va mai întâmpla
În urmă cu aproape doi ani, la scurt timp după izbucnirea pandemiei de COVID-19, când oamenii de știință se străduiau mai mult pe bâjbâite să descifreze secretele virusului care avea să dea peste cap viața planetei, Bill Gates, anunța, spre disperarea generală, că, probabil, se va reveni la o oarecare normalitate pe la mijlocului anului 2022. Se pare că previziunea lui tinde să se adeverească.

Timp de aproape doi ani, fondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, a speriat opinia publică mondială cu avertismentele sale legate ba de apariția unui virus și mai periculos decât SARS-CoV-2, ba despre iresponsabilitatea celor care refuză vaccinarea sau că această pandemie nu va fi, cu siguranță, ultima. 

Acum, pare să se fi răzgândit. Miliardarul american a scris o carte despre COVID-19. Se intitulează "How to Prevent the Next Pandemic" și, probabil, va ajunge pe rafturile librăriilor în prima jumătate a lunii mai, după lansarea prevăzută pentru data de 3 a acelei luni. În lucrare, Bill Gates susține că actuala pandemie ar putea fi ultima din istoria omenirii. Așa o afirmație va lua pe mulți prin surprindere. 

Da, scrie Gates, COVID-19 ar putea fi ultima pandemie dacă vor fi luate toate măsurile de prevenire, pe care el le descrie, pentru a oferi un act medical de mult mai bună caliate și accesibil pentru majoritatea locuitorilor planetei. 

"Am urmărit pandemia de COVID-19 încă de la început, lucrând cu experți de la Fundația Gates și cu experți externi care pledează pentru un răspuns mai corect și care luptă de zeci de ani împotriva bolilor infecțioase. În cursul acestei activități, am învățat multe despre pandemie și despre cum să previn următoarea pandemie și vreau să împărtășesc aceste cunoștințe cu oamenii. Așa că am început să scriu o carte despre cum ne putem asigura că nimeni nu mai suferă din cauza unei pandemii", a scris Gates pe blogul său marți.

Citește și OMICRON. Bill Gates DEZVĂLUIE marile dezavantaje ale VACCINURILOR

Citește și Bill Gates: Marea PROBLEMĂ a anului 2022 nu are legătură cu PANDEMIA

În carte, a spus antreprenorul, el prezintă lecțiile pe care omenirea le poate învăța din pandemia de coronavirus, inovațiile necesare pentru a salva vieți și instrumentele necesare pentru a opri la timp răspândirea agenților patogeni. Gates va vorbi, de asemenea, despre discuțiile sale cu Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, și cu Tedros Adanom Gebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel