În prima analiză a unei infecții cu tulpini multiple, oamenii de știință au descoperit că femeia a contractat atât varianta alfa, care a apărut pentru prima dată în Marea Britanie, cât și tulpina beta, găsită pentru prima dată în Africa de Sud. Infecțiile au provenit probabil de la persoane diferite, se spune într-un raport publicat sâmbătă și prezentat la Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase, relatează Bloomberg.
Femeia a fost internată într-un spital belgian în martie. Locuia singură, primind asistență medicală acasă și nu fusese vaccinată. Simptomele sale respiratorii s-au înrăutățit rapid și a murit cinci zile mai târziu. Când probele sale respiratorii au fost testate pentru variantele de SARS-CoV-2, ambele tulpini au fost găsite în două teste. Cercetătorii nu au putut spune dacă co-infecția a jucat un rol în deteriorarea rapidă a sănătății femeii.
Ideea infecțiilor multiple nu este complet nouă. În ianuarie, oamenii de știință brazilieni au raportat două cazuri de co-infecție cu Covid-19, dar studiul nu a fost încă publicat într-o revistă științifică. Cercetătorii au găsit, de asemenea, dovezi ale faptului că persoanele se infectează cu mai multe tulpini de gripă. Aceste cazuri sugerează că fenomenul co-infecției poate fi mai frecvent decât se cunoaște în prezent.
Bilanț COVID-19. ZECI de pacienți, la TERAPIE INTENSIVĂ
„Apariția globală a acestui fenomen este probabil subestimată din cauza testării limitate a variantelor de îngrijorare și a lipsei unei modalități simple de identificare a co-infecțiilor cu secvențierea genomului întreg”, a declarat Anne Vankeerberghen, autorul principal al studiului și biolog molecular de la spitalul OLV din Aalst, Belgia, și a mai adăugat că ”Este crucial să fim atenți la co-infecții”.
Astfel de cazuri ridică, de asemenea, întrebări cu privire la gradul de protecție pe care îl pot oferi vaccinurile. Acum, cu varianta delta care a devenit dominantă în mai multe țări, producătorii de medicamente se grăbesc să-și testeze serurile.
Odată cu răspândirea noii variante delta care a devenit dominantă în multe țări, producătorii de medicamente se grăbesc să-și testeze serurile împotriva acestei tulpini care se dovedește a fi extrem de periculoasă.
Țările se gândesc, de asemenea, dacă să ofere vaccinuri de rapel în această iarnă pentru a se proteja împotriva tulpinii delta.
Pfizer deja negociază cu guvernele din SUA și Uniunea Europeană dar și alte țări pentru administrarea celei de-a treia doze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...
Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...
Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...
Volkswagen ar putea muta o...