Ucraina refuză oferta lui Trump pentru resursele sale! Ce ascunde propunerea SUA?
SUA apără acordul propus de...
Oamenii de știință solicită deschiderea arhivelor pentru public. „Anchetatorii trebuie să poată documenta veridicitatea și proveniența datelor din care sunt efectuate analizele și concluziile trase”, a declarat microbiologul David Relman (Universitatea Stanford), virologul Jesse Bloom (Universitatea Washington) și cei șaisprezece coautori, notează Le Point.
Scrisoarea a fost publicată la doar câteva ore după dezvăluirea pe Twitter a trei lucrări academice scrise în limba chineză, o teză de doctorat și două disertații, desfășurate în ultimii ani la Institutul de Virologie Wuhan. Această lucrare, postată de un om de știință anonim, pune sub semnul întrebării anumite date cunoscute oamenilor de știință precum numărul și natura coronavirusurilor deținute de laboratorul Wuhan, dar și experimentele care au fost efectuate acolo și integritatea secvențelor genetice publicate de Institutul.
Teza de doctorat pune în discuție în special datele obținute de oamenii de știință cu privire la virusul RaTG13, un coronavirus similar cu Sars-CoV-2. Într-adevăr, secvența genetică a RaTG13 a fost publicată pe 3 februarie 2020 în revista Nature de cercetătorii de la Institutul Wuhan. Doar câteva săptămâni mai târziu, un microbiolog italian a indicat pe un forum de virologie că o bucată din secvența genetică a fost deja publicată în 2016 de către cercetătorii laboratorului. Ea a raportat, de asemenea, că virusul în cauză nu a fost numit atunci RaTG13, ci Ra4991.
Zone gri
Locul în care a fost colectat RaTG13 este, de asemenea, o preocupare centrală. Se spune că acesta din urmă provine dintr-o mină dezafectată din Majiang, în provincia Yunnan, unde șase muncitori au avut pneumonie în 2012, ale căror simptome seamănă cu Sars sau Covid-19.
Citește și: PARACETAMOLUL și vaccinul COVID-19. SURPRIZĂ: nu este chiar așa
Cercetătorii de la Institutul Wuhan au indicat în cele din urmă, în noiembrie 2020, că au fost recoltate alte opt coronavirusuri de tip Sars. Dar acest lucru nu a fost făcut public.
Relansați ancheta
O altă descoperire: numărul probelor de sânge de la cei patru muncitori care s-au îmbolnăvit în mină, primite și analizate de cercetătorii din Wuhan, nu ar fi 13, ci 30, potrivit uneia dintre cele trei lucrări publicate. Cercetările privind infectivitatea diferitelor coronavirusuri nu au fost prezentate în totalitate.
Aceste dezvăluiri sporesc presiunea asupra autorităților chineze pentru a relansa ancheta cu privire la ipoteza unui accident în laboratorul Wuhan. „Scopul acestei scrisori este de a oferi sprijin științific celor cu puterea de a lansa o investigație internațională”, explică biologul molecular Alina Chan, coautor al articolului. „Oamenii de știință de top dintr-o gamă întreagă de domenii relevante cred că este necesară o investigație riguroasă asupra ipotezei accidentelor de laborator”, adaugă ea.
Multe personalități solicită, de asemenea, o anchetă, inclusiv Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, care a spus la sfârșitul lunii martie că este necesar acest lucru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
SUA apără acordul propus de...
Președintele argentinian Javier...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...