COVID-19. Medicament de 80 de ori mai puternic decât cel luat de Trump, testat în Italia

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Tratament revoluționar
Tratament revoluționar
Un laborator aflat în apropierea orașului italian Siena a venit cu un tratament cu anticorpi pentru COVID-19 despre care dezvoltatorii săi spun că va fi de 80 de ori mai puternic decât cel care a fost administrat fostului președinte american Donald Trump, în zilele cele mai critice ale bolii.

Terapia este derivată din sângele persoanelor care s-au vindecat de COVID și se bazează pe 453 de anticorpi diferiți. De asemenea, va fi administrat ca o singură injecție. Studiile clinice au început joi în Italia, iar lansarea pentru uz general ar putea fi aprobată încă din această vară, noteză Bloomberg.

”Accentul muncii noastre a fost pe dozare”, a declarat Fabrizio Landi, președintele Fundației Toscana Life Sciences, promotorul proiectului. ”Când Trump a primit un medicament cu anticorpi, a trebuit să i se facă o perfuzie care a durat câteva ore. Ne propunem să ajungem la o doză de 80 de ori mai puternică decât cea pe care a primit-o fostul președinte”.

Italia, unde pandemia a ucis aproape 99.000 de oameni, a apelat la hub-ul său farmaceutic ce a fost creat în urmă cu mai bine de un secol de Achille Sclavo, un pionier al  vaccinurilor, zona din jurul Sienei fiind și locul unde a fost găsit un antidot pentru antrax, unde GlaxoSmithKline își produce vaccinurile împotriva meningitei și zeci de startup-uri finanțate de lucrările Fundației Toscana Life Sciences pe vaccinuri.

Proiectul Covid de tratare cu anticorpi este susținut de administrația Toscanei, finanțat de fundația Monte Paschi di Siena, guvernul italian și Uniunea Europeană.

Citește și: Covid-19. Președintele Trump, supus unui tratament EXPERIMENTAL

Rezultate timpurii

Potrivit dezvoltatorilor terapiei, testele timpurii au arătat că tratamentul - cu doza sa mai concentrată și administrarea cu o singură injecție - este extrem de eficient și consumă mai puțin timp decât unele dintre celelalte astfel de terapii. Eficacitatea sa în studiile clinice nu a fost încă determinată.

Terapia de asemenea s-a dovedit, în testele timpurii, eficientă în neutralizarea tulpinilor emergente și mai virulente care sunt acum răspândite și în Italia, a spus Fabrizio Landi, președintele Fundației Toscana Life Sciences. Noile tulpini au dus la explozia numărului cazurilor în Italia și nu numai.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali de la Siena funcționează pe principii similare cu cele utilizate de Regeneron Pharmaceuticals Inc. în timp ce Eli Lilly & Co. are un produs cu un singur anticorp.

Tratamentele cu anticorpi monoclonali imită proteinele pe care organismul le produce în mod natural pentru a respinge virusurile. Acestea sunt printre puținele tratamente care pot preveni agravarea simptomelor și astfel să nu mai fie necesară spitalizarea.

AstraZeneca, luna trecută, a declarat că amestecul său de anticorpi COVID-19 s-a dovedit eficient împotriva variantelor virusului în testele timpurii.

Terapia care schimbă regulile jocului

Dezvoltarea unei linii de producție și distribuție pentru anticorpii monoclonali poate deveni crucială dacă apar noi variante. Un tratament cu anticorpi monoclonali ar putea fi creat rapid folosind celule albe din sânge de la persoane care și-au vindecat după noua tulpină.

Biblioteca de anticorpi a laboratorului Siena se bazează pe mai mult de 4.000 de celule b, a declarat Claudia Sala, cercetător la Fundația Toscana pentru Științe ale Vieții și șef al echipei de cercetare a proiectului.

”O injecție subcutanată cu un astfel de medicament ar schimba regulile jocului”, a spus Anelli. O utilizare eficienta a anticorpilor monoclonali ar reduce presiunea asupra spitalelor, numărul deceselor ar scădea și ar permite o mai bună tratare a unei eventuale întârzieri în campania de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dumitru Chisăliță
Bogdan Hossu
Hacker / Foto: Freepik
Incendiu în Los Angeles / Captură video
Warren Buffett / FOTO: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063827483686&sk=photos_by
Exploatare de litiu
Kratos / FOTO: Pagina oficială a companiei

BNR: Cu cât se vând, astăzi, euro, dolarul şi aurul

Evoluţie mixtă a leului în faţa principalelor valute.

Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness
Platforma marina / Foto: Freepik
Baraj hidroenergetic
Muncitor pe șantier / Foto: Freepik

Dinamica sectorului construcţiilor. Cifre oficiale de la INS

În perioada 1.I – 30.XI.2024 s-au eliberat 33156...

Avion de luptă F-35 / Foto: US Navy
Robot / FOTO: Freepik
La bursă / FOTO: Freepik
foto:presidency.ro
Centrală pe cărbune / sursa foto: Freepik.com
PLG / FOTO: Captură ecran
Plata taxelor / Foto: Arhivă
Grup de polițiști
foto: pexels.com
Mină de cărbune / sursa foto: Freepik.com

Uraniu, cupru, cărbune: Bătălia pentru Mongolia

La sfârșitul anului trecut, grupul francez Orano a...

Incendiu / FOTO: Unsplash
Știrile dimineții / Foto: Unsplash

pixel