Covid-19. Medicii europeni repetă greșelile celor din China

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Criză de echipamente medicale
Criză de echipamente medicale
În timp ce Europa devine noul epicentru al pandemiei, medicii din Wuhan, locul de unde a pornit pandemia cu noul coronavirus, recunosc greșelile făcute de ei la medicii europeni.

Neînțelegerea modului de funcționare al Covid-19, criza de echipamente de protecție de la începutul epidemiei în Ianuarie, a dus la îmbolnăvirea a mii de cadre medicale în timp ce tratau pacienții din care 46 au decedat, o criză similară cu care se confruntă acum și clinicile europene, scrie Bloomberg.

”Colegii noștri europeni contractează boala în timpul activității lor zilnice iar proporția este una similară cu cea de la noi din Wuhan”, a declarat Wu Dong, profesor gastroenterolog de la Peking Union Medical College Hospital. Medicul a stat de vorbă cu jurnaliștii luni împreună cu alți doctori de top din China.

Prețul plătit de lucrătorii medicali devine o criză emergentă cu care se confruntă marile țări occidentale pe care virusul a pus acum stăpânire.

Din Italia și până în SUA, țările raportează un deficit de materiale medicale de protecție, cum ar fi măștile din spitale, în timp ce încărcarea rapidă cu pacienți este copleșitoare pentru medici și asistente. Natura extrem de contagioasă a virusului arată că acesta a prezentat semne de transmitere în moduri neobișnuite, ca de pildă prin ochi.

„Contact strâns cu pacienții a dus la îmbolnăvirea cadrelor medicale ”, a spus Wu Dong. „Este important să-i formăm pe medici sa-i instruim cum să se protejeze.”

Covid-19 atacă ușor această grupă de sânge. Studiul experților chinezi

Doctorul Wu Dong a mai precizat că este absolut necesară prioritizarea testărilor iar testările în sine sunt esențiale, ”În afară de testare nu există altă metodă de identificare a cazurilor”.

Cine sunt persoanele cele mai expuse, copii vs. adulți

În timp ce populația care prezintă cel mai mare risc de infectare sunt persoanele peste 60 de ani, și copii se pot infecta cu COvid-19 iar unele cazuri au fost din păcate fatale, a explicat luni șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

Adulții prezintă un risc de îmbolnăvire de 2,7 ori mai mare decât copii, conform unui studiu publicat în jurnalul Nature Medicine, luni, după ce au fost urmăriți 745 de copii și 3.174 de adulți. Cei mai mulți dintre copii au fost în contact direct cu pacienți confirmați sau erau din familii bolnave.

Du Bin, șeful ATI al Peking Union Medical College Hospital, a spus că majoritatea copiilor infectați au avut doar simptome ușoare și toți au supraviețuit până acum. În Jurnalul Asociației Medicale Americane, un alt studiu a arătat că dintre nouă sugari, niciunul nu a necesitat îngrijiri intensive și nici nu a avut complicații severe.

Citește și: Belgienii salvează lumea de covid-19. Este chiar extraordinar

China oferă acum asistență altor țări afectate. Săptămâna trecută, un avion chinez care transporta profesioniști din domeniul medical și aproximativ 30 de tone de materiale medicale a aterizat în Italia.

”Fiecare națiune are propria sa situație COVID-19. Nu spunem că exemplul Chinei trebuie urmat, respectăm în totalitate faptul că vă întreprindeți propriile acțiuni”, a mai spus Wu și a adăugat ”Dar fiecare dintre noi ar trebui să o ia în serios, să ia măsurile necesare, să își schimbe comportamentul și să fie responsabil.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Volodimir Zelenski / Foto: Președinția Ucrainei
munca la gri - FOTO: Freepik@creativeart
Javier Milei
Germania / FOTO: Unsplash
Contor electric
Bună dimineața! O zi liniștită! / FOTO: Unsplash

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...

Este o veste bună pentru cele doua banci
Warren Buffett supranumit și Oracolul din Omaha
Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Freepik
Taxe
reciclarea textilelor - FOTO: Freepik
Criptomonede / FOTO: Unsplash
Avion de luptă Rafale / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup
Donald Trump / FOTO: Wikipedia

Air Force One: Donald Trump "nu este mulțumit" de Boeing

Termenele de livrare care ar putea determina...

Elon Musk

Trei scenarii pentru Elon Musk: Un exercițiu de imaginație

Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...

007 / FOTO: Wikipedia
Completare document / FOTO: Freepik
Fermieri
santorini - FOTO: Freepik@saralaphotography94

Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini

Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....

Satelit / FOTO: Freepik
slow shopping - FOTO: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

O selecție a celor semnificative informații ale zilei...

Construirea Zidului Berlinului, 1961 / Foto: Arhiva Națională a Germaniei
Litoralul românesc
Recoltarea ceții
Foxconn
Donald Trump / Foto: Casa Albă

Tarife, dobânzi, criptomonede, pariul pe Trump se clatină

La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...


pixel