COVID-19. OMS a găsit vinovatul. Iată de ce pandemia durează
Autor: Simona Haiduc | 25 noi, 12:14
Ultimul avertisment al Organizației
Ultimul avertisment al Organizației
Organizația Mondială a Sănătății a ieșit la rampă cu o nouă declarație referitoare la pandemiei. Astfel, într-un comunict, biroul european al OMS a anunțat că persoanele nevaccinate continuă să reprezinte principalul factor de răspândire a coronavirusului în lume.

Organizația a îndemnat încă o dată populația să se vaccineze complet împotriva COVID-19. "Acest lucru este deosebit de important pentru grupurile de risc, prioritare, cum ar fi persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și cele cu imunitatea compromisă", a subliniat reprezentanța din Europa a OMS.

Organizația a atras atenția asupra eficacității majorității măsurilor preventive, cum ar fi purtarea măștii de protecție și ventilarea regulată a încăperilor. Alte măsuri importante includ păstrarea unei distanțe sociale, spălarea mâinilor și testarea simptomelor bolii. Organizația a subliniat că aplicarea combinată a acestor măsuri ar contribui la lupta împotriva pandemiei.

Pe de altă parte, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adanom Gebreyesus, a calificat distribuția globală a vaccinurilor împotriva coronavirusului drept un "dezechilibru șocant". 

Citește și OMS: Europa va avea peste 2,2 milioane de morți până în martie

G Ad:

Citește și OMS: Europa este singurul continent unde numărul deceselor asociate COVID-19 a crescut

Citește și Explicații OMS: Ce înseamnă a doua generație de VACCINURI

"Mai mult de 7,3 miliarde de doze de vaccin au fost distribuite la nivel mondial, dar aproximativ 70% dintre flacoane au mers către doar 10 țări", a spus el.

Șeful OMS a adăugat că aproape 40% din populația lumii este acum complet vaccinată, dar numai 6% în Africa.

Creșterea producției de vaccin COVID-19 în Africa este o prioritate cheie, a spus el, iar acest lucru necesită "eliminarea barierelor" în calea creșterii producției. În plus, drepturile de proprietate intelectuală pentru vaccinuri, diagnostice și produse terapeutice ar trebui suspendate în timpul pandemiei, a concluzionat Gebreyesus.

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro