Covid-19: UE se mai gândește în privința ajutorului pentru companiile aeriene

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Pentagonul a anunţat miercuri că fabricantul american Boeing a obţinut din partea Arabiei Saudite două contracte în valoare de peste 2 miliarde de dolari
Pentagonul a anunţat miercuri că fabricantul american Boeing a obţinut din partea Arabiei Saudite două contracte în valoare de peste 2 miliarde de dolari
Organismele de reglementare din Uniunea Europeană analizează posibilitatea de a ajuta companiile aeriene să facă faţă impactului "semnificativ" provocat de epidemia de coronavirus prin relaxarea prevederilor cu privire la utilizarea sloturilor de pe aeroporturi, informează Bloomberg.

Legislaţia europeană obligă transportatorii aerieni să utilizeze cel puţin 80% din sloturile lor de pe aeroporturi, în caz contrar riscând să le piardă în următorul an.

Airbus 'la pământ" din cauza epidemiei de Covid-19

Săptămâna trecută, Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) a anunţat că a luat contact cu organismele de reglementare de pe întregul glob pentru a găsi o soluţie de suspendare a regulilor, având în vedere că transportatorii aerieni sunt obligaţi să îşi reducă zborurile ca răspuns la scăderea cererii pentru călătoriile cu avionul.

"Comisia analizează în prezent toate datele disponibile cu privire la impactul COVID-19 asupra industriei aviaţiei" a informat executivul comunitar într-un comunicat publicat luni. "Evaluăm în mod activ toate opţiunile posibile, inclusiv revizuirea legislaţiei cu privire la sloturi, pentru a răspunde la această provocare", a adăugat Comisia.

Acţiunile executivului comunitar sunt un răspuns la o criză globală care se agravează, iar companiile aeriene se numără printre cele mai afectate industrii. În ultimele zile, Italia a introdus în carantină un sfert din populaţie, iar compania aeriană germană Lufthansa şi-a redus capacităţile cu 50% şi a cerut ajutor de la stat.

Guvernele statelor membre au şi început să introducă măsuri de sprijin în favoarea economiilor lor. Germania a anunţat că va investi o sumă suplimentară de 12,4 miliarde euro până în 2024 şi de asemenea va lua măsuri pentru a ajuta companiile şi muncitorii afectaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath

pixel