Creșterea pensiilor. Ce promite premierul desemnat, Ludovic Orban
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Orban spune că totul va fi respectat
Orban spune că totul va fi respectat
Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că Legea pensiilor este în vigoare şi ea va fi respectată ca atare de noul Guvern. În același timp, el a dat asigurări că Programul Național de Dezvoltare Locală va continua.

"Este o lege în vigoare. Orice lege care este în vigoare trebuie respectată de Guvern. Nu ne stă în fire, ceea ce au făcut Guvernele anterioare, în special în ultimii trei ani de zile, să fie primii care încalcă legea. Vă readuc aminte că pensiile trebuiau indexate într-un alt sistem, printr-o lege a pensiilor, cu 50% din creşterea salariului mediu brut plus compensarea integrală a indicelui de creştere a preţurilor de consum, rata inflaţiei, la începutul anului. Ăla era sistemul predictibil, în care ştia orice bunic şi părinte, orice om aflat la pensie cu cât îi creşte pensia la începutul anului. Sistemul ăsta introdus de ei, sigur, a bulversat complet, dar, este o lege în vigoare, este o lege promulgată de preşedintele Iohannis şi o lege pe care vrem să o aplicăm", a afirmat Orban, întrebat cum va acţiona pentru a aplica prevederile din Legea pensiilor.

Pe de altă parte, premierul desemnat a dat asigurări, în acelaşi context, că Programul Naţional de Dezvoltare Locală va continua.

Citește și Programul de guvernare al PNL. Ce este prevăzut la capitolul pensii

"PNDL merge înainte - PNDL 2 şi PNDL 1. Toţi primarii, toţi preşedinţii de consilii judeţene trebuie să ştie foarte clar, programele de investiţii susţinute de la nivel guvernamental în comunităţile locale vor merge înainte şi se vor finanţa. Mai mult decât atât, normal că noi ne dorim să pregătim şi un PNDL 3, dar acest PNDL..., singura problemă este să existe o corelare între fondurile europene care vin să finanţeze proiecte de dezvoltare locală în funcţie de domeniile în care pot fi folosite la nivelul autorităţilor locale şi programele guvernamentale, astfel încât să nu se aloce bani pentru acelaşi tip de proiecte. Să se aloce bani pentru proiecte care nu sunt finanţabile de la nivel european şi, de asemenea, să se aloce bani către autorităţi locale care nu sunt eligibile în proiectele cu finanţare de la nivel european", a explicat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel