Această cifră reprezintă 13% din numărul total de cafenele, baruri, hoteluri şi restaurante din Spania. Acest sector este crucial pentru o ţară turistică în care şi locuitorii iau numeroase mese în oraş, susţine Hosteleria de Espana. Până la finele anului, aproximativ 65.000 de societăţi din sectorul hotelier-restaurante ar urma să îşi închidă porţile, adică peste 20% din total, susţine Hosteleria de Espana. "Cele mai sumbre previziuni se vor confirma", a avertizat preşedintele federaţiei, José Luis Izuel, într-o conferinţă de presă.
În mijlocul verii, în condiţiile în care frontierele cu Uniunea Europeană s-au redeschis de o lună, "există puţini turişti în zonele dedicate în întregime turismului", precum arhipelagul insulelor Baleare unde mai puţin de jumătate din baruri şi restaurante erau redeschise în data de 13 iulie, susţine José Luis Izuel.
Afacerile cafenelelor, barurilor şi restaurantelor merg la fel de prost şi în cartierele de birouri din marile oraşe, care sunt părăsite în condiţiile în care munca de acasă este în continuare recomandată de Guvernul de la Madrid. "Telemunca afectează micul dejun, meniul zilei, în special la Madrid", explică José Luis Izuel, citând felurile de mâncare consumate în mod tradiţional de spanioli care deseori iau micul dejun la cafenea.
Citește și Covid-19. Noi focare în Spania. Restricțiile revin în forță
Cifra de afaceri a acestui sector ar putea să se reducă la jumătate în 2020, susţine Hosteleria de Espana, care se teme că vor fi pierdute între 900.000 şi 1,1 milioane de locuri de muncă directe şi indirecte. În aceste condiţii, Hosteleria de Espana solicită ca "multe fonduri" provenite din planul european de relansare aprobat marţi să fie destinate pentru sprijinirea sectorului hotelier-restaurante, care reprezintă 6% din Produsul Intern Brut al Spaniei şi aproximativ 9% din locurile de muncă.
Împreună, turismul este responsabil pentru 12% din PIB-ul Spaniei, a doua destinaţie turistică mondială după Franţa. La finele lunii iunie, Guvernul de la Madrid a prezentat un plan de susţinere a sectorului turistic în valoare de 4,2 miliarde de euro, compus în principal din împrumuturi garantate de stat. Însă sectorul solicită măsuri mai puternice: transferuri directe de bani, reduceri de impozite sau vouchere de vacanţă, aşa cum a făcut Italia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pieţele financiare şi-ar putea...
Ministerul Finanţelor continuă...
România se numără din nou...
Bluesky, platforma socială descentralizată care a...
Bitcoin continuă să surprindă...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...
Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.
Rusia este principalul...
Banca Naţională a comunicat...
Autoritatea Electorală...
Gabriel Zetea, noul președinte...
Declarațiile președintelui ales...
O analiză a BERD pe această...
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...
Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...
O realitate care ridică semne...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Una dintre cele mai mari și...
Confortul și funcționalitățile...
Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...