Criza energetică. Radu Constantin (Hidroelectrica). Proiecte avem, altul este OBSTACOLUL
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Un obstacol care nu ține de Hidroelectrica
Un obstacol care nu ține de Hidroelectrica
EXCLUSIV
În cadrul dezbaterii cu tema ”Criza energetică - soluții la problemele momentului, organizată de DCNews, Radu Alexandru, Manager al Departamentului Furnizare al Hidroelectrica, a vorbit de obstacolul care stă în calea ducerii la îndeplinire a unor proiecte importante. 

”Hidroelectrica are o strategie pe o perioadă lungă de timp pe linie de investiții. Ceea ce derivă din aceste investiții este că avem nevoie și de legislație care să vină în această direcție. Vedem ce se va întâmpla. În ceea ce privește Hidroelectrica, noi facem toți pașii necesari interni pentru a se alinia anumitor direcții de a-și crește capacitatea de producție, dar avem nevoie și pe alte zone care nu sunt externe de Hidroelectrica în privința realizării acestor obiective. 

Ce așteaptă Hidroelectrica de la autorități și ce putem aștepta noi de la Hidroelectrica, a fost întrebat Radu Constantin. ”Planurile Hidroelectrica sunt deosebit de ambițioase. Ca să aveți o imagine concretă asupra investițiilor în privința unităților de pe Jiu, ele vor putea alimenta aproximativ 200.000 de gospodării, a spus oficialul Hidroelectrica, adăugând că unele dintre proiecte sunt destul de complexe și destul de dificil de explicat pe scurt. ”Dar Hidroelectrica a ieșit și public și a emis comunicate de presă în legătură cu orice realizare, orice fapt pe care noi l-am construit aici pe plan intern. Dar repet, noi proiecte avem, dar mai este nevoie și de un imput din altă zonă. Noi, în cadrul companiei ne facem temele și încercăm să fim mereu cu ele la zi”. 

Două concluzii

Trăgând o concluzie, profesorul Mircea Coșea a salutat eforturile celor de la Hidroelectrica, subliniind că, din păcate, apar tot felul de alte probleme de legislație. Important este că am aflat în ce stadiu lucrărilor, în ce măsură Hidroelectrica este implicată. Venind în completare, jurnalistul Val Vâlcu, a precizat ca o altă concluzie, că ”nu doar banii sunt importanți, dar și acest păienjeniș birocratic, blocajele, inventarea de norme, tot felul de chichițe care îngreunează mediul de afaceri. ”Niciodată mediul de afaceri nu trebuie să se plângă de bani. Noi nu știm cum să utilizăm banii. Bani există. Dar fie îi trecem prin niște filtre care nu își au rostul, încărcând foarte multe rețeaua aceasta de aprobări și responsabilități, fie nu îi alocăm acolo unde trebuie”.

Citește și Criza energetică. Marele atu al Hidroelectrica. ”Este o garanție”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel