„E un buget care face curățenie în primărie și pregătește construcția Noului București. În ciuda constrângerilor pe care le avem, am reușit să deblocăm investițiile și să planificăm câteva obiective importante pentru Capitală”, a spus Nicușor Dan, despre proiectul de buget pe 2021, lansat miercuri în dezbatere publică.
Proiectul prevede modernizarea a circa 32 de kilometri din rețeaua de termoficare a orașului și reluarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, în colaborare cu Primăria Sectorului 2, lucrare pentru care vor fi alocate 39 de milioane de lei.
De asemenea, vor fi continuate lucrările de infrastructură pentru Prelungirea Ghencea, unde vor fi alocate 40 de milioane de lei și plătite în plus 7 milioane de lei în contul datoriilor.
Proiectul mai prevede lucrări de consolidare a clădirilor cu risc seismic, refacerea Planului Urbanistic General, demararea proiectului pentru semaforizarea inteligentă în București, reabilitarea fostei clădiri a Primăriei Sectorului 5, de pe Bulevardul Elisabeta, lucrări de reabilitare la două spitale din subordinea primăriei (Spitalul Cantacuzino și Spitalul Theodor Burghele), reabilitarea Teatrului Ion Creangă și finalizarea Registrului Spațiilor Verzi.
Nicușor Dan susține că 30% din buget (aproximativ 2,2 miliarde de lei) merge pentru cheltuieli de dezvoltare și investiții, în timp ce, conform execuției bugetare aferentă anului 2020, fosta administrație a avut doar 476 de milioane de lei drept cheltuieli de dezvoltare.
Citește și: Primăria Capitalei, sprijin pentru familiile cu copii sub 12 ani
„Eliminăm risipa. De la peste 200 de milioane de lei dați în 2019 pentru festivaluri și alte evenimente similare, vom avea în acest an doar câteva milioane de lei, pentru evenimentele de tradiție ale Capitalei. Plătim datoriile. Facem curățenie în dezastrul lăsat de fosta conducere a primăriei și alocăm circa 1 miliard de lei pentru plata vechilor datorii”, a transmis primarul general.
Conform acestuia, în bugetul local sunt planificate venituri de circa 1 miliard de lei din fonduri europene, la care se vor adăuga bani suplimentari din PNRR și din alte surse UE.
„Introducem bugetul participativ. Alocăm pentru început 2 milioane de lei, ca proiect-pilot, iar bucureștenii vor decide ei înșiși, în urma consultării publice, unde vor merge exact acești bani”, a mai spus Nicușora Dan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...