Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Acesta este cazul în Bistrița-Năsăud unde, conform spuselor directorului general adjunct al Agenției Județene de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Marius Dărăban, un număr considerabil de fermieri au fost scoși din plata subvențiilor din acest an, multe la număr, după ce au fost identificate nereguli privind suprafața acestora.
O parte dintre ei au fost identificați prin măsurători făcute de APIA prin satelit și prin tehnologie AI. Un sistem de monitorizare care i-a nemulțumit pe fermieri și care a făcut vâlvă anul trecut când aceștia au cerut clarificări pentru Campania 2023.
”Începând din 2023 se fac controale prin satelit la absolut toți fermierii din țară. Chiar dacă nu sunt controlați la fața locului, există acel control prin monitoring, prin satelit, care verifică corectitudinea cererilor fermierilor din țară. În urma controalelor sunt fermieri care au fost eliminați de la plată.
Exită un serviciu special la sediul central al APIA care analizează imaginile, suprafețele mici, împădurite sau de pe marginile blocurilor fizice și sunt excluse așa încât scade suprafața care poate fi solicitată pentru subvenții”, a declarat acesta într-o conferință publică.
Ca răspuns la neînțelegerile anterioare dintre fermieri și această instituție iscate pe această temă, APIA a comunica faptul că:
”Printr-un algoritm de inteligență artificială dezvoltat pe baza unei serii cronologice de imagini provenite de la sateliții Sentinel 1 și 2, în combinație cu informațiile conținute în declarațiile fermierilor, se identifică:
– categoria de folosință a terenului,
– tipul culturii agricole,
– stadiul lucrărilor minime efectuate: arat/însămânțat,
– data de răsărire,
– cosit/pășunat, recoltat,
– suprafețe incendiate,
– suprafețe inundate,
– suprafețe care nu au utilizare agricolă în interiorul parcelelor de referință etc.”
În total, au fost eliminați de la plată 723 de fermieri în Bistrița-Năsăud, în principal fermieri mici, spune Marius Dărăban.
Într-un comunicat recent, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că în perioada 22 - 23 iulie 2024, pentru anul de cerere 2023, au fost făcute plăți în sumă totală de 41,51 milioane de lei (8,38 milioane de euro).
Ministrul Agriculurii a anunțat zilele trecute că fermierii vor primi mai rapid banii cuveniți pentru pagubele provocate de caniculă, în această toamnă, sumele cuvenite fermierilor fiind de minim 200 per hectar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...