Cum împarte Guvernul plajele nou lărgite. Cât costă metrul pătrat
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Plaja lărgită din Mamaia nu are nici acum PUZ
Plaja lărgită din Mamaia nu are nici acum PUZ
Plajele nou lărgite de la Marea Neagră nu pot fi încă închiriate însă Guvernul vine cu o soluție prin care vrea să împartă totuși aceste zone.

Guvernul vrea că plajele nou create la Marea Neagră, care nu pot fi închiriate în prezent, să fie atribuite direct firmelor care au deja contracte de închiriere "în vecinătatea lor vestică", acest lucru fiind prevăzu într-o nouă Ordonanță de Urgență.

Noul OUG prevede ca pentru sezonul turistic estival 2022 pe litoralul românesc al Marii Negre, suprafețele noi de plajă care nu sunt închiriate pot să fie atribuite direct operatorilor economici.

"Pentru sezonul turistic estival 2022 pe litoralul românesc al Marii Negre, prin derogare de la prevederile art. 333 alin. (5) din Ordonanță de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, suprafețele de plajă nou create, că urmare a implementării proiectului „Reducerea eroziunii costiere”, suprafețe ce nu sunt închiriate, pot fi atribuite direct operatorilor economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor aflate în vecinătatea vestică a acestor suprafețe, cu respectarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.19/2006 privind utilizarea plajei Marii Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.274/2006, cu modificările și completările ulterioare", se arată în Ordonanță.

Documentul prevede că, în termen de 15 zile de la dată intrării în vigoare, operatorii economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor aflate în vecinătatea vestică a suprafețelor prevăzute la art. 1 pot transmite Administrației Naționale „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral o adresa, prin care solicită încheierea unui act adițional, în vederea utilizării suprafeței de plajă nou creată, prevăzută la art. 1.

Citește și: Cadariu: Cea mai urgentă problemă o reprezintă situația plajelor

Tot în documentul oficial se mai spune că netransmiterea adresei în termenul de 15 zile de la dată intrării în vigoare a prezenței ordonanțe de urgență atrage decăderea acestora din dreptul de a beneficia de aplicarea acestor prevederi.
 
Sume percepute din închirierea suprafețelor de plajă ajung în conturile Apele Române

Administrația Națională „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, după înregistrarea adresei, prin care solicită încheierea unui act adițional, în vederea utilizării suprafeței de plajă nou creată, prevăzută la art.1, este obligată să inițieze demersurile de încheiere a actelor adiționale.

Actele adiționale se încheie în termen de cel mult 20 zile de la expirarea termenului și prevăd în mod obligatoriu suprafață de plajă nou creată, valoarea chiriei aferente acestei suprafețe și durata de valabilitate a acestuia, fără a depăși perioada sezonului estival 2022.

Proiectul de Ordonanță de urgență este discutat în ședința de Guvern din 28 aprilie și își propune să reglementeze modul de utilizare a plajelor nou innisipate și utilizate în scop turistic în sezonul turistic 2022.

VEZI documentul și prețurile AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel