Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Cum se face aerisirea corectă a caloriferelor. Aceasta reprezintă o etapă importantă pentru buna funcționare a sistemului de încălzire în sezonul rece și poate fi efectuată chiar de voi urmând niște reguli simple.
Aerisirea caloriferelor trebuie făcută anual înainte de sezonul rece, la câteva zile după ce instalația de încălzire a fost a fost pornita, dacă este vorba de sisteme proprii de încălzire. În cazul caloriferelor racordate la sistemul de termoficare centralizat, aerisirea caloriferelor se poate face în momentul încărcării sistemului cu agent, când au loc probe la sistemul de încălzire.
Aerisirea caloriferelor poate fi realizată și la nevoie, atunci când apar semne că acestea nu mai funcționează corespunzător.
Caloriferul se încălzește parțial și există porțiuni reci pe suprafața lui. De exemplu, caloriferul încălzește doar sus și este rece jos. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este legat de bulele de aer ce rămân în calorifer și care nu permit încălzirea în mod uniform deoarece, pe timpul verii, apa nu a mai circulat prin instalație. Ca urmare, încăperile nu mai sunt încălzite la capacitate maximă.
20 octombrie, o zi cu multe SURPRIZE pentru aceste ZODII
Apar zgomote în interiorul caloriferelor din cauza aerului care nu a fost eliminat. Zgomotele sunt asemănătoare cu apa bolborosind.
Au fost făcute recent reparații la centrala termica, fapt ce duce la scăderea presiunii și, în consecință, la funcționarea deficitară a sistemului de încălzire.
În afară de faptul că aerisirea caloriferelor ajută la buna funcționare a acestora, unul dintre principalele beneficii este legat de utilitatea economică. Mai exact, dacă există probleme și caloriferul nu se încălzește uniform, atunci acesta va trebui să funcționeze mai mult timp pentru a încălzi încăperile, iar factura la utilități va crește. Odată ce acestea au fost aerisite, agentul termic va circula prin tot caloriferul și încăperile se vor încălzi rapid.
Aerisirea se face indiferent de tipul materialelor din care sunt confecționate caloriferele, fie că sunt din fontă, oțel sau aluminiu. Acestea au același principiu de funcționare, iar dacă au fost efectuate reparații sau se apropie sezonul rece, aerisirea este absolut necesară. Trebuie menționat că există totuși mai multe tipuri de aerisire a caloriferelor în funcție de instalațiile de încălzire la care sunt conectate acestea, cu centrală termică individuală, sistem de încăzlire centralizat și fără aerisitor.
Aerisirea caloriferelor este o operațiune ce poate fi făcută cu ușurință, respectând pașii necesari pentru o aerisire corectă și eficientă. Înainte să te apuci de treabă trebuie să te asiguri că ai la îndemână instrumentele necesare, precum șurubelniță, chei pentru robineții caloriferelor (tur și retur) și un vas pentru colectarea apei.
Iată cum se face aerisirea caloriferelor:
Oprește centrala termică – în cazul în care deții centrală proprie. Apoi trebuie încărcată instalația până când presiunea de la nivelul caloriferelor (când sunt reci) să fie peste 1,5 bar. Centrala poate fi aerisită cu ajutorul aerisitorului automat.
Oprește robineții tur și retur – mai întâi trebuie închis robinetul tur (superior), ca să nu crească presiunea în calorifer, apoi robinetul retur (inferior). Închiderea robineților oprește alimentarea cu apă. Dacă sunt robineți cu cap termostat, aceștia pot fi opriți urmărind gradația.
Așază sub calorifer (sub ștuțul aerisitorului) un vas pentru colectarea apei care va fi evacuată în timpul procesului de aerisire.
Deschide robinetul de aerisire folosind cheia sau o șurubelniță. În acest moment apa va începe să iasă din calorifer, inițial cu întreruperi deoarece iese împreună cu aerul.
Deschide treptat și robinetul de retur, atunci când apa începe să curgă cu aer, pentru a elibera presiunea din calorifer. Vei ști că aerul a fost eliberat în totalitate în momentul când apa va curge lin.
Închide robinetul de aerisire în momentul în care apa curge lin pentru a echilibra presiunea. Deschide apoi și robinetul de tur la maximum. În acest moment aerisirea caloriferului este făcută și poți trece la etapa de testare, potrivit RTV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...