Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
DRPCIV precizează că potrivit Ordinului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) nr. 1.501/2006, înmatricularea, înregistrarea și autorizarea provizorie sau pentru probe se efectuează pe numele proprietarului de vehicul.
Astfel, după cum subliniază DRPCIV, „în măsura în care vehiculul în cauză este deținut în coproprietate, operațiunea de înmatriculare se va efectua pe numele unuia dintre coproprietari”, scrie Avocatnet.
Ținând cont de prevederile Ordinului MAI 1.454/2006, actul normativ care stabilește forma, dimensiunile și conținutul certificatului de înmatriculare și ale celui de înregistrare, în certificatul de înmatriculare nu există rubrici destinate înscrierii datelor tuturor coproprietarilor unei mașini.
Așadar, înmatricularea unei mașini poate fi făcută pe numele unei singure persoane, indiferent de numărul coproprietarilor, datele acesteia fiind înscrise în rubrica C.2 a certificatului de înmatriculare (Proprietarul vehiculului), “fără a exista posibilitatea înscrierii datelor tuturor persoanelor care au calitatea de coproprietar al vehiculului”, după cum ne-a transmis DRPCIV.
RAR, precizări legate de anvelopele ”all season”
Totuși, așa cum apare în Ordinul MAI nr. 1.501/2006, la cererea scrisă a proprietarului unui vehicul, în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se poate înscrie și o altă persoană decât proprietarul, specificându-se calitatea în care aceasta poate utiliza vehiculul.
În cazul în care proprietarul vehiculului este o societate de leasing, în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se menționează și datele de identificare a utilizatorului.
Pentru înscrierea în certificatul de înmatriculare a unei persoane care poate folosi mașina în baza altui drept în afara de cel de proprietate, solicitantul trebuie să depună o cerere la autorități, în care trebuie să menționeze explicit acest lucru, însoțită de documentele necesare înmatriculării, actul de identitate și de documentul care atestă dreptul în virtutea căruia face această cerere.
Mai exact, cei interesați să apară pe un certificat de înmatriculare ca utilizator trebuie să prezinte, de exemplu, un contract de închiriere, unul de comodat etc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...