Ierarhia economiilor lumii se schimbă în 2019

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
UE a aprobat o schemă românească, în valoare de 358 de milioane de euro pentru sprijinirea companiilor afectate de pandemie
UE a aprobat o schemă românească, în valoare de 358 de milioane de euro pentru sprijinirea companiilor afectate de pandemie
Ierarhia economică a lumii în anul 2019 ar putea avea ca schimbare esențială economiilor Marii Britanii și Franței de către India, deși este posibil ca acest lucru să survină și în 2020, se arată într-un studiu al Centre for Economics and Business Research, citat de Reuters . Pe de altă parte, ritmul în care economiile emergente se vor dezvolta este mai mic decât cel previzionat anul trecut, astfel că va dura mai mult până când vor ajunge din urmă economiile dezvoltate.

Studiul constată că economiile din China, India și Brazilia au avut un ritm mai redus de creștere în acest an, iar anul 2019 se arată mai sumbru pentru întreaga economie mondială.

”Pe termen mediu, suntem aproape la fel de optimiști ca acum un an, dar bănuim că drumul către creștere va fi mai sinuos decât am presupus în urmă cu 12 luni”, se arată în raportul care a evaluat perspectivele a 193 de țări până în 2033.

Astfel, China ar putea depăși Statele Unite în 2032, cu doi ani mai târziu decât previziunea anterioră din cauza unei politici monetare mai laxe și a unei rate de schimb mai mici. Brazilia nu a depășit Italia în 2018, dar acest lucru este posibil în 2020.

Citește și:

România, în topul global al performanțelor economice

Nici PIB-ul Indiei nu a fost mai mare în 2018 decât cel din Franța și Marea Britanie, răsturnarea fiind posibilă anul viitor sau în 2020. De altfel, în 2019 Marea Britanie va pierde poziția a șasea în favoarea Franței din cauza Brexit-ului, dar specialiștii CEBR estimează că Regatul Unit va trece înaintea Franței în 2023.

Irlanda are șanse să fie economia cu cea mai dinamică dezvoltare din zona euro, cu condiția să nu fie afectată de Brexit peste o anume limită.

Estimările CEBR arată că va exista în 2019 o creștere a volumului comerțului mondial de până la 2,99%, ceea ce reprezintă doar două treimi din creșterea înregistrată în 2017. Motivul îl reprezintă posibila intensificare a războiului vamal sino-american, diferend care afectează și nivelul creșterii economice la nivelul întregii lumi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik

pixel