Cum vede Musk viitorul. A vorbit la G20 pe întuneric

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cum vede Musk viitorul. A vorbit la G20 pe întuneric
Cum vede Musk viitorul. A vorbit la G20 pe întuneric
Aşezat în întuneric şi înconjurat de lumânări, Elon Musk a oferit luni o viziune a viitorului care include extratereştri, tuneluri adânci şi călătorii turistice cu rachete, informează AFP, potrivit Agerpres.

Purtând o cămaşă tradiţională indoneziană din batik, miliardarul, proprietar al Twitter, s-a adresat luni virtual participanţilor la summitul de afaceri desfăşurat în Bali pe marginea summitului G20. În imagine, doar faţa şi mâinile lui Musk erau vizibile pe un ecran negru. „Am avut o pană de curent cu trei minute înainte de acest apel. De aceea sunt complet în întuneric”, i-a explicat el magnatului indonezian Anindya Bakrie, care a moderat discuţia.

Întrebat de ce nu a vizitat insula tropicală indoneziană, noul patron al Twitter a glumit spunând că „volumul său de muncă a crescut mult în ultima vreme” după preluarea Twitter.

Miliardarul nu a vorbit prea mult despre achiziţia sa controversată, care a inclus în special concedierea a mii de angajaţi şi introducerea unei versiuni pe bază de abonament. El a declarat însă că este în favoarea dezvoltării videoclipurilor pe Twitter şi a monetizării conţinutului pentru creatori. Conversaţia s-a îndreptat apoi spre tuneluri săpate adânc pentru a combate blocajele din trafic, traversarea lumii cu o rachetă în mai puţin de o oră şi descoperirea de viaţă extraterestră în spaţiu.

„Poate că vom găsi civilizaţii extraterestre sau vom descoperi civilizaţii care au existat în urmă cu milioane de ani”, a declarat el.

Patronul Tesla s-a entuziasmat apoi cu privire la avantajele tunelurilor în raport cu maşinile zburătoare pentru a rezolva problema ambuteiajelor.

„Vehiculele electrice şi tunelurile sunt cu siguranţă un răspuns la cea mai gravă congestie posibilă în orice oraş, pentru că poţi adăuga oricâte straturi de adâncime doreşti până când congestia este rezolvată”, a explicat el.

Dincolo de viziunea sa „optimistă” asupra viitorului Indoneziei ca ţară în curs de dezvoltare, conversaţia s-a axat pe perspectivele sale originale şi îndrăzneţe pentru viitorul Terrei. Jakarta l-a invitat pe Musk să folosească Indonezia ca loc de lansare pentru racheta sa SpaceX, subliniind avantajele unei amplasări în apropierea Ecuatorului.

Cel mai bogat om din lume a declarat că şi-ar dori să vadă dezvoltarea unor baze de lansare a rachetelor în întreaga lume, care ar permite oamenilor să călătorească "până în cealaltă parte a lumii" cu de 20 de ori viteza sunetului.

„Cred că ar deschide cu adevărat lumea dacă ai putea călători oriunde în mai puţin de o oră”, a subliniat el. Cu toate visele sale îndrăzneţe despre viitor, antreprenorul nu s-a putut abţine să nu glumească, atrăgând atenţia că el însuşi este la mila capriciilor energetice ale planetei.

„Mă uit la acest video şi este atât de ciudat. Stau aici, pe întuneric, înconjurat de lumânări”, s-a amuzat el.

BNR a majorat prognoza de inflaţie la 16,3% pentru finalul anului 2022

BNR estima în august 2022 o inflaţie de 13,9% pentru finalul anului şi de 7,5% pentru 2023. De asemenea, banca centrală anticipa în mai 2022 o inflaţie de 12,5% pentru sfârşitul acestui an şi de 6,7% pentru anul viitor.

Conform băncii centrale, rata anuală a inflaţiei IPC este proiectată să urmeze o traiectorie uşor ascendentă până la sfârşitul anului viitor, iar ulterior să se corecteze în ipoteza disipării graduale atât a şocurilor de ofertă, cât şi a presiunilor din partea cererii agregate.

În scenariul de bază, tendinţa descendentă va fi întreruptă temporar în trimestrul III 2023, odată cu ieşirea din vigoare a măsurilor de plafonare a preţurilor la bunurile energetice, cu impact la nivelul ratei anuale a inflaţiei IPC timp de 4 trimestre.

Ulterior, la finele trimestrului III 2024, convergenţa către ţinta de inflaţie este prevăzută a fi una rapidă, având ca resort principal efecte de bază extrem de favorabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik

pixel