Cum verifici valabilitatea certificatului tău verde
Autor: Oana Pavelescu | 25 oct, 16:36
Valabilitatea certificatului poate fi verificată de acasă
Valabilitatea certificatului poate fi verificată de acasă
Cu sau fără bâlbele guveranților cert este că avem nevoie de certificatele verzi pentru a putea desfășura anumite activități. 

Certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate și prin intermediul aplicației Check DCC, a anunţat Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Versiunea web a aplicației este disponibilă, la fel ca cea pentru telefoanele mobile, în limbile română și engleză. Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului.

Cum și de unde obții certificatul verde. Pașii de urmat

Prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicația Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea și integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deține un test negativ.

G Ad:

Aplicația Check DCC (de mobil sau web) nu înregistrează și nu reține datele certificatelor digitale UE COVID verificate.

STS a mai explicat că în România, aplicația Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale UE privind COVID-19 este singurul instrument oficial aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro