Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Cuprul pe trei luni la London Metal Exchange (LME) a crescut cu 1%, la 9.834 USD pe tonă metrică, după ce a atins 9.843 USD, cel mai ridicat nivel din 29 aprilie 2022. Valoarea metalului folosit în energie și construcții a crescut cu 16% în ultimele două luni.
"Principalele teme rămân aceleași. Aprilie a înregistrat intrări masive de bani în spațiul materiilor prime", a comentat Alastair Munro, strateg la Marex. Iar Citi merge, de acum înainte, pe un scenariu de bază unde prețul cuprului ajunge la 10.500 de dolari/tona, cu o medie de 10.000 de dolari/tona în trimestrele doi și trei ale anului în curs.
„Pe baza unui echilibrul al riscurilor, părerea noastră este că actualul raliu va continua și în următoarele trei luni”, a adăugat banca.
Aluminiul LME a crescut cu 1,7%, până la 2.659,50 USD pe tonă, pe măsură ce piața s-a adaptat la demersurile Washingtonului și ale Londrei de a nu permite LME și Chicago Mercantile Exchange (CME) să accepte noi stocuri de aluminiu, cupru și nichel de proveniență rusă.
Datele zilnice ale LME au arătat că investitorii au continuat să își notifice dorința de a retrage metalul din depozitele înregistrate de LME. Acest lucru a redus stocurile de aluminiu disponibile la LME la 171.200 de tone, cel mai scăzut nivel din august 2022.
Staniu a atins un maxim din ultimele 22 de luni, urcând la 35.100 dolari/tona. Nichelul a crescut cu 3,6%, la 19.235 USD pe tonă, după ce a trecut peste media mobilă de 200 de zile în sesiunea anterioară. A atins luni maximul de șapte luni de 19.355 USD.
Zincul a crescut cu 1,3%, la 2.849 USD pe tonă, iar plumbul a crescut cu 0,9%, la 2.199,50 USD.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.