Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Potrivit datelor publicate pe site-ul său de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru fizica Pământului (INCDFP), seismul a avut o intensitate de 5 grade pe scara Richter. În schimb, Centrul Seismologic European Mediteranean a anunțat că mișcarea telurică a avut o magnitudine de 4,6.
Oricum, cutremurul s-a produs la 59 kilometri la sud de Sevastopol, la 5,42, ora României și la o adâncime de 10 kilometri.
Director al Institutului de Seismologie și Geodinamică al Rusiei, Yuri Volfman, epicentrul s-a aflat la 67 kilometri sud-vest de Sevastopol.
„Primim informații. Cutremurul a fost resimțit pe o distanță destul de mare, în numeroase localități, de la Alușta, la Sevastopol. Se pare că unda s-a propagat până în Evpatoria. Există date în acest sens, dar sunt doar evaluări preliminare. În orice caz, nu cred că vor exista consecințe grave, distrugeri materiale. Poate doar sperietura oamenilor care au resimțit cum s-a mișcat pământul", - a spus expertul.
Crimeea este o regiune periculoasă din punct de vedere seismic, fiind înregistrate, în medie, până la 200 de cutremure pe an. Dar, potrivit bazei de date, în ultimii destul de mulți ani, Peninsula Crimeea a fost scutită de astfel de evenimente. A fost o perioadă de relativ calm seismic. Ultimul cutremur puternic a avut loc în Crimeea în septembrie 1927, când 70% din clădirile din Ialta au fost parțial distruse, trei persoane au murit, zeci au fost rănite.
Citește și Cutremur în România, luni dimineață. Seismologii au revizuit intensitatea seismului
Anul acesta au fost înregistrate, în România, mai multe cutremure de peste 4 grade pe Richter.
6 iunie - În județul Arad a avut loc un seism de magnitudine 5,2 pe Richter, la o adâncime de 15 kilometri. Mișcarea telurică a fost urmată de 13 replici.
22 mai - Două seisme cu magnitudinea peste 4 grade pe Richer s-au produs tot judeţul Arad. Primul, de 4,9 pe Richer, revizuită de la 4,6, și la o adâncime de 15 kilometri. Al doilea a fost înregistrat două ore mai târziu, la 22:55, la o adâncime de 9 kilometri.
11 martie - Un cutremur de 4,1 grade pe Richter a avut loc în zona seismica Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri.
17 februarie - Un seism de 4,3 s-a produs în judeţul Gorj, la adâncimea de 8,7 km. Cutremurul a reprezentat cea mai puternică replică, până la acest moment. ... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...