Dan Suciu (BNR) spune ce se întâmplă cu dobânzile în contexul scăderii leului
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Dan Suciu
Dan Suciu
În ultimele zile, leul a înregistrat noi recorduri negative. Deprecierea a debutat pe data de 3 martie. Atunci un euro a fost tranzacţionat pentru 4,8768 lei, iar pe data de 10 martie perechea euro/leu a ajuns la 4,8863 de lei pentru un euro.

“În SUA cresc dobânzile, ceea ce are implicații pe piețele valutare și se reflectă pe piețele emergente. În Polonia sau Ungaria variația e mai mare, dar nu avea cum să nu ne afecteze și pe noi”, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, la Digi24.

“Încă nu se resimte o creștere a dobânzilor în țările emergente. Pe termen scurt, nu este în orizontul BNR, dar depinde de revenirea economică și de inflația pe termen mediu și lung” a explicat Dan Suciu.

Citește și: Popa (BNR), explicații despre devalorizarea leului

Purtătorul de cuvânt al BNR a amintit faptul că creșterea dobânzilor depinde de inflație iar lumea traversează ”un moment complicat”.

“Dincolo de variația conjuncturală a lichidității – care ține de condițiile economice interne – trebuie să ținem cont și de conjunctura externă. Suntem într-un moment mai complicat ce ține de marile echilibre globale”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel