Alin Burcea (ANAT): Pe noi, cei din turism, măsurile luate de Guvern ne pun la pământ
Creşterea cotei generale de...
Hipnotizați de strălucirea celor câteva sute de milioane de euro, cât ar câștiga bugetul de stat în fiecare an, Florin Cîțu, Dan Vîlceanu & Co sunt dispuși să riște stabilitatea (oricum precară) a unor sectoare strategice pentru România prin măsuri care nu țin seama de contextul internațional și regional în care ne aflăm.
Guvernul pare că nu ia în calcul potențialul enorm al unor state din vecinătatea României, care au și ele sisteme fiscale foarte avantajoase pentru jucătorii din piața IT.
Aceste țări ar putea absorbi o parte din sectorul de tehnologie care există la noi sau care ar putea fi atras de România, așa că măsura echipei de la guvernare s-ar putea dovedi chiar pierzătoare.
Astfel, ministrul finanțelor a reluat ideea eliminării facilităților pentru anumite sectoare de activitate precum industria IT, construcţiile sau cercetarea.
"Există un pachet pe care îl analizăm în momentul de faţă. Vreau să vă spun că nu vorbim de eliminarea excepţiilor de la plata contribuţiilor şi impozitului pe venit sau pe salariu de mâine. Vom avea discuţii cu toate industriile care beneficiază de astfel de înlesniri şi numai după aceea, împreună, discutând vom lua o decizie", a spus Dan Vîlceanu.
Guvernul vrea eliminarea facilităților pentru IT, construcții și cercetare
Ministrul a precizat că discuţiile vor avea loc în perioada următoare "cum avem acest pachet pregătit".
"În acest pachet urmărim ca, odată cu eliminarea unor excepţii, să şi reducem taxe, cum ar fi nivelul contribuţiei, dar se va întâmpla pentru toată populaţia astfel încât şi cei care au scutiri vor beneficia şi ei în momentul în care încep să plătească. Dorim să facem etapizat lucrurile acestea. Nu este vorba de o măsură în care să vin, eu ştiu, anul viitor sau mâine să spun nu mai există niciun fel de excepţie, ci etapizat discutând cu industriile. Pentru anul viitor, după ce vom discuta cu industriile vom anunţa calendarul. Nu vom lua nicio măsură până nu le discutăm aşa cum e corect cu industriile implicate în acest dialog", a afirmat Dan Vîlceanu, prezent la conferinţa de lansare a campaniei anti-contrabandă, organizată de JTI România..
În ceea ce priveşte bugetul pentru anul viitor el a spus că nu vor exista taxe noi şi nu vor exista majorări de taxe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Creşterea cotei generale de...
Premierul Ilie Bolojan a...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
România se pregătește pentru un...
Joi, de la ora 12.00, în...
Achizițiile publice și...
Prețul cuprului urcă la un...
Banca britanică HSBC a revizuit...
Aproape 40% dintre angajații...
Ministerul Finanțelor lansează...
Creşterea taxelor fără o...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Curs valutar BNR, 2 iulie 2025.
Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...
Românii au cheltuit anul trecut...
ANAF a transmis o informare...
Asociaţia Română a Magazinelor...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
Bugetarii ar trebui să...
Cifre oficiale de la INS...