Dan Vîlceanu se joacă la butoanele fiscalității României. Ministrul vrea eliminarea facilităților în domenii strategice
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Dan Vîlceanu și Florin Cîțu
Dan Vîlceanu și Florin Cîțu
Eliminarea excepţiilor de la plata contribuţiilor şi a impozitului pe venit sau pe salariu va fi discutată cu industriile care beneficiază de înlesniri, iar realizarea se va face etapizat, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu.

Hipnotizați de strălucirea celor câteva sute de milioane de euro, cât ar câștiga bugetul de stat în fiecare an, Florin Cîțu, Dan Vîlceanu & Co sunt dispuși să riște stabilitatea (oricum precară) a unor sectoare strategice pentru România prin măsuri care nu țin seama de contextul internațional și regional în care ne aflăm. 

Guvernul pare că nu ia în calcul potențialul enorm al unor state din vecinătatea României, care au și ele sisteme fiscale foarte avantajoase pentru jucătorii din piața IT.

Aceste țări ar putea absorbi o parte din sectorul de tehnologie care există la noi sau care ar putea fi atras de România, așa că măsura echipei de la guvernare s-ar putea dovedi chiar pierzătoare.

Astfel, ministrul finanțelor a reluat ideea eliminării facilităților pentru anumite sectoare de activitate precum industria IT, construcţiile sau cercetarea.

"Există un pachet pe care îl analizăm în momentul de faţă. Vreau să vă spun că nu vorbim de eliminarea excepţiilor de la plata contribuţiilor şi impozitului pe venit sau pe salariu de mâine. Vom avea discuţii cu toate industriile care beneficiază de astfel de înlesniri şi numai după aceea, împreună, discutând vom lua o decizie", a spus Dan Vîlceanu.

Guvernul vrea eliminarea facilităților pentru IT, construcții și cercetare

Ministrul a precizat că discuţiile vor avea loc în perioada următoare "cum avem acest pachet pregătit".

"În acest pachet urmărim ca, odată cu eliminarea unor excepţii, să şi reducem taxe, cum ar fi nivelul contribuţiei, dar se va întâmpla pentru toată populaţia astfel încât şi cei care au scutiri vor beneficia şi ei în momentul în care încep să plătească. Dorim să facem etapizat lucrurile acestea. Nu este vorba de o măsură în care să vin, eu ştiu, anul viitor sau mâine să spun nu mai există niciun fel de excepţie, ci etapizat discutând cu industriile. Pentru anul viitor, după ce vom discuta cu industriile vom anunţa calendarul. Nu vom lua nicio măsură până nu le discutăm aşa cum e corect cu industriile implicate în acest dialog", a afirmat Dan Vîlceanu, prezent la conferinţa de lansare a campaniei anti-contrabandă, organizată de JTI România..

În ceea ce priveşte bugetul pentru anul viitor el a spus că nu vor exista taxe noi şi nu vor exista majorări de taxe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel