Producţia de energie electrică şi termică va scădea în 2025
Este estimarea Comisiei Naționale de Strategie și...
"Majestatea Sa are o stare de spirit bună": acesta este leitmotivul Palatului Buckingham, repetat la nesfârșit de la internarea sa în spital, pe 20 octombrie, menit să reducă la tăcere întrebările privind starea de sănătate a reginei, în vârstă de 95 de ani. Totuși, această linie este departe de a fi unanimă, după cum a declarat Nicholas Witchell, comentator regal la BBC: "Informațiile care vin de la Palat nu sunt complete, deși ea este șeful statului și supușii au dreptul să știe ce se întâmplă cu adevărat. Cu toate acestea, în absența unor buletine de sănătate credibile și exacte, zvonurile și știrile false sunt foarte răspândite”.
O viață socială foarte activă
Donal McCabe, directorul de comunicare al Palatului Buckingham, a răspuns susținând că toată lumea are dreptul la protecția confidențialității medicale. În plus, prin întârzierea cu o zi a comunicatului de presă, Palatul a vrut să evite mulțimea de camere de televiziune și de curioși în fața clinicii. În ceea ce privește marea ei stare de oboseală, aceasta ar fi cauzată de viața sa socială foarte activă și, mai ales, foarte târzii din cauza cinei cu familia și prietenii, precum și faptul că este pasionată de serialele polițiste care abundă la TV.
În mod evident, McCabe a fost total copleșit de reacția puternică a supușilor, dintre care 85% (cei sub 70 de ani) au cunoscut-o doar pe tron. Acest incident evidențiază, de asemenea, diluarea puterii regale între Palatul Buckingham și casele regale ale prințului Charles și ale ducelui de Cambridge. Lipsa de coordonare, interesele și luptele între orgolii sunt toate obstacole în calea unor decizii rapide.
De ce să picurăm informații ca și cum ar fi tabu și să riscăm să alimentăm speculațiile? Colaboratorii aleși cu grijă de regină sunt servitorii ei. În această lume claustrofobă, vocile disidente sunt cu atât mai rare cu cât valeții și majordomii servesc drept informatori ai reginei. Cine va îndrăzni vreodată să-i spună reginei că nu mai este potrivită pentru a guverna? Cu siguranță nu medicii regali, care sunt curteni în toate sensurile cuvântului.
Citește și: Regina Elisabeta, refuz CATEGORIC! Nu crede că îndeplinește criteriile
În mod clar, vârsta este frânghia despre care nu se vorbește în casa spânzuratului, căci, așa cum a spus Elisabeta a II-a pentru a-și justifica refuzul de a primi un premiu din partea revistei The Oldie, "Ești atât de bătrân pe cât te simți". Decizia de a crește numărul de angajamente a venit de la "The Boss" însuși, nu de la înalții oficiali ai Coroanei, care au făcut exces de zel. Regina nu intenționează să cedeze terenul și să facă din magisteriul ei un ordin divin.
Guvernarea este cel mai bun antidot pentru bătrânețe
Într-adevăr, Suveranul consideră că exercitarea puterii regale - chiar dacă se limitează la celebrul citat al constituționalistului Walter Bagehot din secolul al XIX-lea, "să dea avertismente, încurajări și sfaturi" - este cel mai bun antidot împotriva bătrâneții și a bolii. Șefa statului, a Commonwealth-ului, a Bisericii Angliei și a forțelor armate are în față sarcini dificile. Ea trebuie să aleagă înlocuitori pentru președinții regali onorifici care au murit, au căzut în dizgrație sau au trecut la conducerea a mii de organizații de caritate. În plus, ea trebuie să se pregătească pentru celebrarea de patru zile, la începutul lunii iunie 2022, a jubileului de platină, care marchează 70 de ani pe tron.
De asemenea, Elisabeta a II-a este conștientă de faptul că popularitatea succesorului său desemnat, prințul Charles, este mult mai scăzută decât statutul său personal sau decât cel al nepotului său, William. Delfinul a fost tras în jos de scandalurile financiare repetate din ultima vreme în care au fost implicate organizațiile sale caritabile și de amintirea comportamentului său față de Diana, readus la viață de serialul The Crown. În plus, cea care nu a fost menită să fie regină cunoaște greutatea istoriei. Suveranii care au avut domnii foarte lungi (George al III-lea, Victoria, George al V-lea) au fost urmați de regi care au fost înconjurați de scandaluri (George al IV-lea, Eduard al VII-lea, Eduard al VIII-lea).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Este estimarea Comisiei Naționale de Strategie și...
Apărarea, energia, resursele...
Decizia vine în urma unei...
Uniunea Europeană reunește țări cu istorii, structuri...
Donald Trump și-a teiterat...
Totul trebuie să se rezolve în...
Discounturile la aur au crescut...
Grupaj de știri.
Sebastian Burduja a anunțat că...
Cursul valutar rezultat din...
Agenția de știri Mediafax și-a...
Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Serbia renunță la contractele de armament cu Rusia și...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Un cutremur mai neobișnuit a...
IMM România solicită crearea...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...
De-a lungul timpului, spațiul a...
De trei săptămâni piața petrolului rămâne înscrisă pe un trend ascendent.
Este o nouă dovadă că prima economie a Uniunii Europene...
Piața cuprului se teme de Donald Trump.
Cu alte cuvinte, încă puțin și...