Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Numai că, dacă persoana respectivă vrea să ia totul de la zero, adică să parcurgă toate etapele: debranşare, proiect şi separaţie de gaze, cumpărare centrală şi calorifere, instalarea şi punerea în funcţiune a acestora, preţul total se ridică la o sumă greu de suportat de mulţi dintre oameni.
Însă cei care au deja centrală spun că e o investiţie care merită, pentru că, având centrală proprie, îţi setezi temperatura din casă cum vrei, porneşti şi opreşti căldura când doreşti şi ai apă caldă 24 de ore din 24.
Am făcut un calcul pe un site de profil, al unei firme care se ocupă de tot ceea ce înseamnă debranşarea, realizarea instalaţiei proprii de furnizare a gazelor naturale şi ulterior instalarea centralei termice, iar, în funcţie de mai mulţi factori, suma totală poate ajunge la 15.000 lei, poate chiar şi mai mult în funcţie de foarte multe aspecte, cum ar fi: numărul de calorifere, modelul centralei, lungimea reţelei de gaze, numărul de focuri, tipul blocului, dacă în bloc există coloană de gaze, etc...
Iată care sunt calculele estimative pentru un apartament într-un bloc pentru care se doreşte debranşarea de la Termoenergetica, realizarea instalaţiei de gaze, precum şi achiziţia centralei, a caloriferelor şi montarea acestora (notă: calculul este unul pur ipotetic, cel real poate varia în plus sau în minus, în funcţie de aspectele de mai sus):
Pret estimativ proiectare+executie instalatie gaze: 2.100 lei
Pret estimativ debransare Termoenergetica: 3.000 lei
Pret estimativ manopera instalatie termica: 3.700 lei
Pret estimativ materiale instalatie termica: 2.900 lei
Pret estimativ centrala termica: 3.700 lei
- Cererea tip se trimite la adresa de e-mail [email protected] sau se prezintă în zilele de luni-vineri, orele 08.00-15.00 la Serviciul Tehnic din str. Constantin Rădulescu Motru nr. 18, sector 4 în vederea completării rubricii cu evidența apartamentelor deconectate din blocul (scara) solicitantului și a modului de contorizare.
- După completarea rubricii cu evidența apartamentelor deconectate din blocul (scara) solicitantului și a modului de contorizare din cerere, Serviciul Tehnic o va trimite pe e-mail solicitantului/împuternicitului acestuia. Aceasta se va putea ridica și fizic în zilele de luni-vineri, orele 08.00-15.00.
- Proiectul tehnic se va întocmi în concordanță cu evidența apartamentelor deconectate ce sunt confirmate în cerere.
- Dosarul complet conform cerințelor din cererea de deconectare se poate depune la sediul din str. Constantin Rădulescu Motru nr. 18, sector 4, de luni-vineri, orele 08.00-15.00. La depunere se achită taxa de verificare a documentației și emitere a avizului tehnic de deconectare.
- Avizul tehnic de deconectare se emite în termen de 30 de zile de la data înregistrării documentației.
- În situația în care proiectul tehnic prezintă greșeli/erori de calcul,solicitantul/împuternicitul acestuia va fi notificat în vederea refacerii proiectului tehnic depus inițial.
Notă: Documentația tehnică refăcută se poate depune la sediul din str. Constantin Rădulescu Motru nr. 18, sector 4, în zilele de luni-vineri, orele 08.00-15.00. Continuarea procedurii de deconectare va fi condiționată de achitarea taxei de reverificare a documentației.
- După primirea avizului tehnic de deconectare solicitantul se va prezenta cu un exemplar al acestuia în original semnat și ștampilat de către asociația de proprietari la Serviciul Facturare de sector conform indicațiilor din aviz. După predarea acestuia la Serviciul Facturare de sector, solicitantul va primi factura ce va conține taxa de deconectare. Continuarea procesului este condiționată de achitarea taxei.
- După achitarea taxei de deconectare, solicitantul se va prezenta la Serviciul Facturare de sector cu dovada plății.După aceea, solicitantul va fi contactat în vederea efectuării deconectării și întocmirii procesului verbal de deconectare (4 exemplare).
Notă: Materialele necesare efectuării deconectării vor fi asigurate de către solicitant.
- După completarea de către salariatul companiei a procesului verbal de deconectare (4-patru exemplare), solicitantul are obligația de a semna și ștampila toate cele 4 (patru) exemplare la asociația de proprietari. Cele 4 (patru) exemplare în original se vor preda obligatoriu la Serviciul Facturare de Sector în vederea modificării contractului de furnizare a energiei termice.
- După modificarea făcută la contractul de furnizare a energiei termice, solicitantul va primi 2 (două) exemplare în original a proceselor verbale de deconectare completate cu datele noi ale contractului de furnizare a energiei termice. Un exemplar din acestea va fi predat obligatoriu la asociația de proprietari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...