Vehicule electrice: UE și China aproape de un acord privind taxele vamale
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Potrivit celor mai mulţi oameni de ştiinţă, noul tip coronavirus a fost probabil transmis la om de la un animal. A fost incriminată o piaţă din oraş, deoarece acolo s-ar fi vândut animale sălbatice vii.
Însă existenţa la doar câţiva kilometri de acel loc a unui Institut de Virusologie alimentează de mai multe luni ipoteze privind o scăpare de sub control a noului covornavirus, care produce boala COVID-19, din acest laborator sensibil.
KIT de testare Covid-19. Te poți TESTA singur ACASĂ
În urma unor articole de presă, secretarul de stat american Mike Pompeo a vorbit la începutul lunii despre o "anchetă" pentru a analiza această teorie, care nu se sprijină pentru moment pe nimic foarte tangibil.
Aceste suspiciuni sunt "pură fabricaţie", a declarat directoarea institutului, Wang Yanyi, la televiziunea publică CGTN.
"La fel ca toată lumea, noi nici nu ştiam că virusul exista", a spus ea într-un interviu difuzat sâmbătă seară de CGTN, dar realizat la 13 mai.
"Prin urmare, cum ar fi putut să scape din laboratorul nostru?", s-a întrebat ea.
Primele persoane infectate cu noul coronavirus au fost semnalate la sfârşitul anului trecut în oraşul Wuhan. De atunci, virusul s-a răspândit în întreaga lume şi a făcut circa 340.000 de morţi.
Diverse teorii, mai mult sau mai puţin exuberante, au înflorit în ultimele luni pe internet şi incriminează Institutul de Virusologie din Wuhan.
Directoarea sa a recunoscut că laboratorul "a izolat şi obţinut unele tipuri de coronavirus de la lilieci".
"Avem trei tulpini vii de virus", a afirmat ea, precizând însă că asemănarea lor cu tipul de coronavirus care produce COVID-19 "nu este decât în proporţie de 79,8%".
Institutul de Virusologie din Wuhan studiază unii dintre cei mai periculoşi agenţi patogeni din lume.
Cercetătorii institutului au contribuit în special la o mai bună cunoaştere a COVID-19 de la începutul pandemiei, iar lucrările lor au fost publicate în februarie într-o revistă ştiinţifică, potrivit AFP.
Cercetătorii laboratorului au demonstrat că secvenţa genomului noului coronavirus este similară în proporţie de 80% cu cea a SARS, care s-a aflat la originea unei precedente epidemii, în 2002-2003, şi în proporţie de 96% cu cea a unui coronavirus de liliac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...