Deficitul bugetar al SUA, la cel mai înalt nivel din 2012
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Deficitul bugetar al Statelor Unite s-a adâncit în cursul exercițiului financiar 2018, pentru a atinge 779 miliarde de dolari (673 miliarde euro), cel mai înalt nivel din 2012, reducerile de impozit decise de administrația Trump amputând veniturile, în timp ce costurile datoriei publice au crescut, arată datele publicate de Trezoria americană. 

Prin urmare, deficitul cântărește acum 3,9% din Produsul intern brut al SUA, după 3,5% în exercițiul 2017. În schimb, în septembrie s-a înregistrat un excedent bugetar de 119 miliarde de dolari, mult peste așteptări și care reprezintă un record pentru o lună de septembrie.

Pe ansamblul exercțiului care s-a încheiat la 30 septembrie, deficitul a sporit cu 113 miliarde de dolari, adică 17% față de 2017.

”Aflată în plină expansiune, economia americană îți va majora veniturile fiscale, o etapă importantă spre sustenabilitate bugetară pe termen lung”, a asigurat directorului Biroului pentru gestionarea bugetului (OMB) al Casei Albe, Mick Mulvaney.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel