DESCOPERIRE nemaipomenită în Egipt. Îți ia, pur și simplu, ochii

Autor: Andreea Craciun
Data publicării:
Egipt
Egipt
Egiptul a oferit lumii numeroase descoperiri incredibile, istorice. Și continuă să surprindă cu secretele sale, ce par să nu se mai sfârșească. Recent în Sakkara, așezare antică renumită pentru piramidele sale, oamenii de știință au găsit primul sicriu aurit din lume, strălucitor de-ți ia ochii, cum se spune. 

Oamenii de știință studiază Sakkara de zeci de ani. Situată la sud de Cairo, zona a devenit celebră pentru mormintele somptuoase ale vechilor faraoni egipteni. Cândva, a fost principala necropolă din Memphis și număra multe piramide. Printre acestea și faimoasa piramidă în trepte a lui Djoser.

Nu departe de aceasta arheologul Mohammad Yousef a descoperit, în subteran, o structură necunoscută. Printr-o crăpătură în plăcile de piatră ale tavanului, el ”a întâlnit” privirea unei statui a zeității funerare Ptah-Sokar-Osiris; avea față aurită și purta pe cap o coroană de pene. Mai târziu, Yusef a găsit aici multe figurine similare și apoi primul dintre sicriele aurite.

Sub capacul neobișnuitului sicriu, omul de știință a descoperit o mumie cu o mască aurită pe chip. Deși masca nu era realizată în întregime din aur, ca a lui Tutankhamun, proprietarul locului de veci a fost, fără îndoială, suficient de bogat pentru a-și permite o astfel de extravaganță.

Citește și Egiptenii știau drumul spre VIAȚA DUPĂ MOARTE. Mister descifrat

Doctorul Bob Bianchi, egiptolog, notează: „În Egiptul antic, oamenii credeau că pielea și carnea zeilor lor erau făcute din aur. Și aurind fața sau o mască așezată pe mumie, poți transforma decedatul într-o zeitate vie cu pielea aurie. "

Cu toate acestea, starea mormântului a lăsat mult de dorit și, pentru a păstra descoperirile făcute, oamenii de știință au folosit metode antice egiptene de ridicare a greutăților pentru a scoate sicriul cu mumia la suprafață.

Experții vor continua să studieze descoperirea după conservarea acesteia pentru a afla cine a fost decedatul, când a murit și de ce mormântul său a fost construit într-un loc atât de neobișnuit. Vor continua să fie căutate și alte locuri de veci similare din Sakkara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Guvern sediu2
Foto ilustrativ: pixabay
Cargo GNL / sursa foto: Freepik.com / sharpiloandrey
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Iulian Stanciu
Foto: Freepik.com
Donald Trump vorbește la telefon
Ursula van der Leyen
Panou electric / Foto: Freepik
Premierul Marcel Ciolacu / FOTO: Gov.ro
Elon Musk / Foto: Gage Skidmore / Flickr
Completare documente / FOTO: Freepik
Bani

Curs BNR. Dolarul crește, aurul se ieftinește

Banca Națională a României a publicat cursul leului,...

Simona Bucura-Oprescu / Foto: Ministerul Muncii
Poștașul vine cu plicul / FOTO: Poșta Română
SUA vs. China / FOTO: Freepik
Panouri fotovoltaice / Foto: Freepik
Farmacie / Foto: Freepik
Diamante

Investitorii nu mai sunt prieteni cu diamantele

Așa ceva nu s-a mai văzut în ultimele două decenii.

Kenneth Langone, cofondatorul Home Depo

pixel