DESCOPERIRE nemaipomenită în Egipt. Îți ia, pur și simplu, ochii
Autor: Andreea Craciun
Data publicării:
Egipt
Egipt
Egiptul a oferit lumii numeroase descoperiri incredibile, istorice. Și continuă să surprindă cu secretele sale, ce par să nu se mai sfârșească. Recent în Sakkara, așezare antică renumită pentru piramidele sale, oamenii de știință au găsit primul sicriu aurit din lume, strălucitor de-ți ia ochii, cum se spune. 

Oamenii de știință studiază Sakkara de zeci de ani. Situată la sud de Cairo, zona a devenit celebră pentru mormintele somptuoase ale vechilor faraoni egipteni. Cândva, a fost principala necropolă din Memphis și număra multe piramide. Printre acestea și faimoasa piramidă în trepte a lui Djoser.

Nu departe de aceasta arheologul Mohammad Yousef a descoperit, în subteran, o structură necunoscută. Printr-o crăpătură în plăcile de piatră ale tavanului, el ”a întâlnit” privirea unei statui a zeității funerare Ptah-Sokar-Osiris; avea față aurită și purta pe cap o coroană de pene. Mai târziu, Yusef a găsit aici multe figurine similare și apoi primul dintre sicriele aurite.

Sub capacul neobișnuitului sicriu, omul de știință a descoperit o mumie cu o mască aurită pe chip. Deși masca nu era realizată în întregime din aur, ca a lui Tutankhamun, proprietarul locului de veci a fost, fără îndoială, suficient de bogat pentru a-și permite o astfel de extravaganță.

Citește și Egiptenii știau drumul spre VIAȚA DUPĂ MOARTE. Mister descifrat

Doctorul Bob Bianchi, egiptolog, notează: „În Egiptul antic, oamenii credeau că pielea și carnea zeilor lor erau făcute din aur. Și aurind fața sau o mască așezată pe mumie, poți transforma decedatul într-o zeitate vie cu pielea aurie. "

Cu toate acestea, starea mormântului a lăsat mult de dorit și, pentru a păstra descoperirile făcute, oamenii de știință au folosit metode antice egiptene de ridicare a greutăților pentru a scoate sicriul cu mumia la suprafață.

Experții vor continua să studieze descoperirea după conservarea acesteia pentru a afla cine a fost decedatul, când a murit și de ce mormântul său a fost construit într-un loc atât de neobișnuit. Vor continua să fie căutate și alte locuri de veci similare din Sakkara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motivele scumpirii locuințelor, explicate de experți

Prețurile locuințelor din România continuă să crească la...

NVIDIA nu are motive să dezamăgească piața

Bursa de la New York așteaptă ca NVIDIA să prezinte...

Gazprom, somată să nu mai arunce banii pe fereastră

Guvernul Rusiei a emis o hotărâre în acest sens. 

Microsoft prezintă PC-urile Copilot+

Microsoft a lansat luni o nouă categorie de computere...

Grecia cere UE ”mai multă transparență” pentru consumatori

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, într-o...

Gigantul saudit Aramco pariază pe computerul cuantic

Iar în acest scop a ales o tânără companie franceză,...

ChatGPT își pierde vocea. Acuzații grave la adresa companiei

ChatGPT trebuie să renunțe la una dintre vocile pe care...

ANAT semnalează lipsa fondurilor pentru IMM-urile din turism

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea...

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...


pixel