Grupul german de telefonie Deutsche Telekom a anunţat luni că a demarat construcţia unei reţele de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice în Germania, prin adăugarea unor cabluri de alimentare la actualele sale "cutii gri", care sunt amplasate în interiorul oraşelor din Germania şi care adăpostesc infrastructura de telefonie fixă şi de Internet prin cablu a grupului, informează Reuters.
Deutsche Telekom susţine că aceste "cutii gri" pot fi convertite în staţii de încărcare capabile să alimenteze două vehicule simultan cu 11 kilowaţi oră, suficientă pentru o rază de 50-75 de kilometri, în funcţie de vehicul. O sesiune de încărcare costă 7,89 euro.
În plus, în următorii trei ani, Deutsche Telekom intenţionează să construiască şi 500 de staţii de încărcare rapidă capabile să furnizeze 150 de kilowaţi oră. În doar zece minute de încărcare, bateriile vor avea energia necesară pentru ca vehiculul electric să poată parcurge aproximativ 100 de kilometri. O sesiune de încărcare costă 14,49 euro.
Luni, grupul german a inaugurat în faţa sediului său central de la Bonn prima astfel de staţie de încărcare rapidă, iar în următoarele trei luni ar urma să fie instalate 100 de staţii.
Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.
Grupul controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România.
La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
UE cere eliminarea imediată a...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...
O parte a bannerului uriaș...
CSAT a decis luni că evaziunea...
Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...
United Microelectronics Corp....
Uniunea Europeană a convenit un...
Proiectul de Ordonanţă de...
Proiectul de Ordonanță de...
Curs valutar BNR, 30 iunie 2025.