Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Poate merită amintit faptul că Ray Dalio s-a numărat printre puținii oameni de afaceri care au anticipat criza financiară din 2008 și a prezis că pandemia de Covidiu va aduce o presiune financiară pe termen lung asupra economiei americane.
Acum, investitorul miliardar în vârstă de 72 de ani, care a transformat Bridgewater Associates în cel mai mare fond de hedging din lume, avertizează că va urma un nou dezastru economic - și vrea să fiți pregătiți pentru el. "Cred că suntem în pericol de a intra în război cu China", a spus Dalio pentru CNBC. "În mare parte din cauza neînțelegerilor”, a adăugat el.
Dalio a subliniat că prognozele sale nu sunt literă de lege. ”S-a întâmplat să mai greșesc. Dar dacă este să analizăm modele istorice din ultimii 500 de ani, singura concluzie care poate fi trasă este că o catastrofă este inevitabilă. Iar acum avem toate ingredientele pe masă pentru o asemenea evoluție”, a subliniat omul de afaceri. Cu alte cuvinte, ținut el să puncteze, dacă viitorul conflict dintre SUA și China nu va submina economia, se va întâmpla altceva.
Despre războiul comercial dintre SUA și China
În cea mai recentă carte a sa, "Principii pentru a face față unei ordini mondiale în schimbare", Dalio a scris că încercările Americii de a face China și cultura sa "mai americane" s-ar putea sfârși prin declanșarea unor conflicte. Nu de natură militară, ci economică, prin intensificarea războiului comercial dintre cele două țări, lansat de administrația Trump în 2018 și care a antrenat reducerea salariilor companiilor americane, scăderea marjelor de profit și creșterea prețurilor de consum.
Un studiu realizat de Moody's Analytics a constatat că războiul comercial i-a costat pe americani cel puțin 300.000 de locuri de muncă doar în primul său an. Anul trecut, un studiu al Federal Reserve Bank of New York a arătat că războiul comercial a costat companiile americane 1.700 de miliarde de dolari capitalizare de piață.
Primul sfat: evaluați riscurile financiare
Indiferent de ceea ce se va întâmpla, Dalio a declarat că are un principiu simplu de abordare a evenimentelor viitoare: "Dacă ești îngrijorat, nu ai de ce să-ți faci griji. Și dacă nu-ți faci griji, trebuie să-ți faci griji". Îngrijorarea, spune el, vă încurajează să vă analizați atent riscurile personale și vă îndeamnă să luați măsuri pentru a le aborda.
De exemplu, unul dintre riscuri poate fi "locația", adică locul fizic în care locuiți și lucrați. Cartea lui Dalio conține un "Indice de sănătate", care evaluează o duzină de țări în funcție de 18 factori, cum ar fi gradul de îndatorare, puterea militară și dimensiunea economiei. ”Mutarea este, desigur, o operațiune dificilă”, a spus Dalio, menționând că un astfel de efort merită făcut în anumite circumstanțe financiare.
Citește și Investiții ce pot aduce venituri importante. Care sunt companiile cheie
Citește și Brokerii apocalipsei! Michael Burry și-a vândut tot portofoliul
Citește și Miliardarul american Ray Dalio anunță: Vor distruge bitcoin
Flexibilitatea, cheia succesului
În mod similar, el îi sfătuiește pe oamenii de afaceri să-și măsoare riscurile financiare în termeni ajustați la inflație, mai degrabă decât în dolari de astăzi. De exemplu, dacă aveți numerar într-un cont de economii, este posibil ca valoarea acestuia să se acumuleze într-un ritm diferit de cel al celorlalte investiții, deoarece este supus impozitului pe inflație.
Dar asta nu înseamnă că ar trebui să alegeți exclusiv alte investiții în detrimentul unui cont de economii sau viceversa. În mijlocul haosului, a spus Dalio, trebuie să ai economiile de urgență finanțate de un portofoliu robust și bine diversificat.
Al doilea sfat: Puneți deoparte bani
Primul pas pe care Dalio îl face pentru a avea un portofoliu solid este să vă evaluați strategia actuală de investiții - dacă aveți una - pentru a afla câte săptămâni ați putea supraviețui financiar dacă v-ați pierde locul de muncă. "Întotdeauna este o idee bună să ne imaginăm care este cel mai rău scenariu și să avem mereu o umbrelă la îndemână dacă începe, din senin, o ploaie", a spus Dalio.
Apoi, asigurați-vă că toți banii nu sunt puși într-un singur loc. "Banii lichizi nu sunt o investiție sigură", a declarat Dalio, recomandând crearea de portofolii cât mai diversificate - de la obligațiuni indexate la inflație, până la active fizice precum aurul. "Îi îndemn pe cei cărora le plac bitcoinii - sau pe cei cărora le place aurul - să nu ia o decizie unilaterală", a declarat omul de afaceri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...