Dezvoltare cartiere. Fonduri europene pentru sectorul public și privat
Autor: Diana Badea
Data publicării:
Fonduri europene
Fonduri europene
Grupul de Acţiune Locală (GAL) Timişoara a finalizat procedurile pentru obţinerea de fonduri europene destinate mediului urban, respectiv Timişoara, reuşind să aducă în reşedinţa de judeţ aproape şapte milioane de euro.

Aceşti bani vor fi împărţiţi aproximativ egal între sectorul public şi cel privat, iar în perioada imediat următoare GAL Timişoara va elabora ghidurile şi va face publice procedurile pentru ca sumele să poată fi accesate de reprezentanţii autorităţilor publice, dar şi de oameni de afaceri care doresc să îşi dezvolte afacerile.

"Am reuşit să semnăm contractul cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene şi dispunem de aproximativ şapte milioane de euro, bani care, credem noi, pot ajuta comunitatea, fie că vorbim de sectorul public, fie de cel privat. (...) Ne interesează în mod special să se implementeze proiecte, să aducem dezvoltare durabilă şi condiţii de viaţă europene pentru toate cartierele din Timişoara, iar în cazul de faţă vorbim de mai multe zone ale oraşului care însumează peste 70 de mii de timişoreni", a declarat presei, vineri, preşedintele GAL Timişoara, Cătălin Tiuch.

În ceea ce priveşte sectorul public, este vorba de aproximativ 3,6 milioane de euro destinaţi pentru asfaltare de străzi şi trotuare, construire, reabilitare sau modernizare locuinţe sociale, înfiinţare, modernizare, reabilitare locuri de joacă, reabilitare, modernizare infrastructură socială şi de sănătate. Pentru sectorul privat sunt disponibili aproximativ 3,3 milioane de euro, bani ce pot fi accesaţi pentru diferite domenii, precum cursuri de ucenicie, dezvoltarea firmelor, antreprenoriat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel