Directorul RA Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, Alexandru Anghel, a fost revocat din funcție (demis) de adunarea generală a acționarilor (AGA). Conform informațiilor BizBrașov, revocarea a fost votată pentru „prost management”. Anghel va fi dat în judecată și pentru atragerea răspunderii financiare pentru posibile prejudicii aduse aeroportului.
Demiterea acestuia a venit chiar în săptămâna în care compania Dan Air a anunţat că îşi va muta toate operaţiunile de la Braşov la Bacău. Cu toate acestea, reprezentanţii companiei aeriene au transmis că se dezic de demersul autorităților locale și centrale de demitere a directorului Aeroportului Internațional Ghimbav Brașov.
"Mutarea operațiunilor companiei aeriene românești DAN AIR, de la Brașov, la Bacău, a generat un val de nemulțumiri, atât în rândul pasagerilor, cât și în rândul autorităților care trebuiau să faciliteze transportul aerian pe Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav. Rămase cu o singură companie aeriană și fără niciun operator bazat la Brașov, autoritățile centrale și locale au început căutarea vinovaților și au decis că directorul Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, ar trebui să fie demis. DAN AIR se dezice de acest demers, nu are nicio implicare în această decizie și consideră că problemele aeroportului din Brașov (orarul de zbor redus și lipsa dotărilor pentru operare în condiții de vizibilitate redusă) nu se vor rezolva prin asemenea decizii", a transmis Dan Air.
“Am fost sunat și întrebat personal dacă demiterea directorului Alexandru ANGHEL ne-ar determina să ne răzgândim și să rămânem la Brașov. Am fost surprins să aflu că cea mai bună soluție venită de la o furnizorul de servicii de trafic aerian ROMATSA, entitatea care însăși a data peste cap planurile Brașovului, este demiterea directorului aeroportului. O demitere nu va rezolva problema de fond a aeroportului. DAN AIR își dorește să revină la Brașov în momentul în care acest aeroport va fi complet funcțional, pentru că vă reamintesc, DAN AIR a înregistrat, în actualele condiții de operare, pierderi de 2,6 milioane de euro.
Piedicile puse atât Aeroportului Internațional Brașov cât și companiei DAN AIR nu sunt de la autoritățile locale, ele fiind singurele interesate ca aeroportul Brașov să fie operabil 24/7, fiind singurul mod în care un aeroport debutant poate fi atractiv. Toate piedicile au fost puse de către autoritățile centrale, în speță ROMATSA care nu permite funcționarea aeroportului cu un program extins din lipsa controlorilor de trafic aerian coroborată cu decizia nefastă de a plasa turnul virtual al Brașovului la Arad, un aeroport fără niciun fel de viitor unde există foarte puțini controlori disponibili.
Așadar, DAN AIR se dezice total de demersul abuziv al instituțiilor centrale și nu crede că un singur om este responsabil pentru situația de la Brașov, ba chiar mai mult, îl susținem pe domnul ANGHEL pentru rămânerea în funcție pentru că acesta cunoaște cel mai bine situația aeroportului din Brașov și factorii externi iliciți care au condus la prezenta situație”, a mai declarat Matt Ian DAVID, CEO-ul companiei DAN AIR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...