Eugen Rădulescu (BNR): Deficitul României, ca cel al unei țări aflate în război
Deficitul bugetar al României...
Orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea conduce la al treilea război mondial" a declarat luni fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, informează marţi Reuters.
"Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Şi asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva ţării noastre", a declarat Medvedev pentru site-ul de ştiri Argumentî i Faktî.
"Şi dacă acest lucru este făcut de către un stat membru NATO, asta înseamnă conflict cu întreaga alianţă nord-atlantică; un al treilea război mondial. O catastrofă completă".
El a mai declarat că dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander "în pragul lor". Dmitri Medvedev este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, transmite Agerpres.
Taiwan și aparent China refuză să furnizeze piese electronice de care industria de armament a Rusiei are nevoie , scrie Siberia.Realii.
Producătorii asiatici, temători și aflați sub presiunea sancțiunilor nu vor să furnizeze Rusiei tehnologii care se află sub licențe americane.
Exporturile de armament rusesc au scăzut semnificativ în India și China, unde se aflau principalele piețe de desfacere. Cumpărătorii pun deja sub semnul întrebării calitatea armelor furnizate, inclusiv state precum Algeria și Egipt.
În timpul războiului cu Ucraina, a devenit clar că Rusia este inferioară în ceea ce privește furnizarea de drone de luptă pentru armată. Prin urmare, Moscova a fost nevoită să furnizeze drone chinezești DJI Mavic, care sunt utilizate în principal pentru fotografierea nunților. Practic, Rusia se confruntă cu o penurie de astfel de aeronave.
În iunie, compania chineză DJI și-a anunțat retragerea din Rusia, ceea ce a agravat criza de aprovizionare. Deficitul de drone al armatei ruse este atât de mare încât, chiar dacă ar dori, China nu ar putea să furnizeze complexului militar-industrial rusesc volumul necesar de aparate.
Planul de aprovizionare al complexului militar-industrial al Federației Ruse prin intermediul țărilor terțe sau al așa-numitelor "importuri paralele" este, de asemenea, sortit eșecului.
Este foarte probabil ca și Kârgâzstanul, care era o speranță pentru Moscova, să refuze să cumpere sute sau mii de componente pentru recunoașterea aeriană sub amenințarea sancțiunilor, spun experții ruși.
După impunerea sancțiunilor, uzina Uralvagonzavod, singurul producător de tancuri din Rusia, s-a confruntat cu dificultăți în îndeplinirea comenzii de apărare a statului. Conducerea a trimis o parte "nesemnificativă" a angajaților în șomaj tehnic cu păstrarea a 2/3 din salariu, explicând acest lucru prin lipsa componentelor străine și "tranziția la înlocuirea importurilor", a relatat în martie Kommersant. În special, s-a vorbit despre componentele sistemului de control al focului pentru tancul T-90, care au fost cumpărate anterior prin Belarus de la compania franceză Thales. Cu toate acestea, președintele organizației sindicale a uzinei, Alexander Ivanov, a declarat că, în timp de inactivitate, cu păstrarea a două treimi din salariul angajaților de la atelierul de asamblare a mașinilor, aceștia sunt trimiși în șomaj în masă, și nu punctual, așa cum a declarat serviciul de presă al întreprinderii. "Uzina caută furnizori ruși, se elaborează modalități de achiziționare a materiilor prime din țările prietene care nu au aderat la sancțiuni", a declarat Alexander Ivanov pentru site-ul ura.ru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.