Dosarele Pfizer și Roșia Montană. Soluția propusă de Marcel Ciolacu pentru plata despăgubirilor
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Deși tranzităm o perioadă în care economia românească se află pe un trend ascendent, la nivel de țară ne confruntăm, totuși, cu reale probleme, împrumuturi mult prea scumpe și alte eșecuri administrative care întunecă potențialul acestei creșteri. 

Soluțiile propuse de clasa politică se bat cap în cap de multe ori, unele mult prea greu de gestionat, altele fără viziune, toate în contextul în care pensiile speciale rămân neatinse.

La această listă lungă se adaugă și creșterea taxelor care vizează cetățeanul de rând și antreprenorul român deopotrivă cât și banii pe care ar urma să îi scoată din buzunar toți românii pentru despăgubirile din urma litigiilor cu Pfizer și Gabriel Resorces în cazul Roșia Montană care ar urma să provoace un gap uriaș în bugetul statului.

În acest sens, premierul Marcel Ciolacu a făcut câteva precizări pe Antena 3, despre inițiativa pe care o susține pentru a acoperi aceste probleme, asumându-și inclusiv unele termene limită.

”Nu trebuie să venim cu taxe noi într-un moment în care începem să avem o creștere economică, ar fi o decizie aberantă. Eu sper că până la urmă reforma administrativă va fi dusă la capăt. Se va așeza, în sfârșit, pe alte baze, sistemul public. Reformele așteptate de 30 ani nu le poate face Ciolacu în șase luni.

Am creat cadrul legal, am început minister cu minister, agenție cu agenție și companie cu companie. Este un lucru de durată, măcar de un an de zile. De aceea vorbesc despre o stabilitate de cel puțin patru ani de zile pentru România”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...


pixel