Două decenii de cercetări științifice pierdute pentru totdeauna din cauza unui bipăit

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
S-a pierdut totul
S-a pierdut totul
O companie americană de curățenie este dată în judecată de un institut de cercetare după ce unul dintre agenții săi a distrus douăzeci de ani de experimente științifice. O greșeală monumentală care nu poate fi niciodată reparată.

Este cu siguranță una dintre cele mai mari gafe comise vreodată în lume. S-a întâmplat în statul american New York, unde un agent de întreținere a distrus mai mult de douăzeci de ani de cercetări științifice. În timp ce făcea curățenie într-una dintre sălile Institutului Politehnic Rensselaer, bărbatul a scos din priză un congelator, pentru că îl deranja sunetul repetativ emanat de respectivul aparat. Omul și-a dat seama că a făcut o gafă, dar era deja prea târziu. În doar câteva minute, munca de mai bine de două decenii s-a spulberat. Consecințele au fost dezastruoase.

Compania de curățenie se confruntă acum cu furia institutului. O acțiune în justiție este în curs de desfășurare pentru a pedepsi această lipsă de profesionalism. Mai ales că pe congelator era pus un afiș mare care atenționa că el nu trebui nici scos din priză, nici mutat de la locul lui.

Atenționare care fusese pusă cu câteva zile înainte de acest indicent, mai precis de când congelartorul începuse să semnalizeze, prin acest bipăit, o creștere minoră a termperaturii interioare. Nimic grav pentru eșantioanele păstrate. În așteptarea unui reparator, institutul a recomandat ca recipientul frigorific să nu fie atins, pentru a evita orice alte fluctuații de temperatură.

O creștere de 50 de grade

Cu toate acestea, după ce congelatorul a fost scos din priză de către lucrătorul de întreținere, temperatura din congelator a crescut până la -30 de grade în loc de -80 de grade, cum ar fi trebuit să fie.  Această diferență de temperatură a fost fatală pentru eșantioane. Acestea conțineau peste douăzeci de ani de cercetări în domeniul fotosintezei. Lucrări fundamentale în domeniul "conversiei energiei solare în sistemele de fotosinteză", pentru "captarea și transformarea acesteia în energie utilizabilă". Un studiu "revoluționar" care s-a dus pe apa sâmbetei din cauza câtorva "bipuri" enervante. Concluzia: eroarea este în mod hotărât umană!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Freepik.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Freepik.com
Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
În magazin / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Surpriză pe piața valutară: dolarul cade, aurul urcă!

BNR a publicat vineri, 11 aprilie 2025, cursul valutar...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Donald Trump
Foto: Freepik.com

SUA şi Rusia discută, la Moscova, soarta Ucrainei

Mesagerul lui Trump la Kremlin: Steve Witkoff negociază...

Foto ilustrativ / Foto: Freepik
Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
București / Foto: Freepik
Pensionari
Reciclare
Investitorii fug de dolar și obligațiuni americane / Foto: Freepik
Ursula von der Leyen
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Foto: Freepik.com
Donald Trump
Hidroelectrica / FOTO: https://www.facebook.com/hidroelectricaoficial/
IMagine cu rol ilustrativ / Foto: Arhivă

Statele Unite au luat la ţintă flota fantomă a Iranului

SUA lovesc „flota fantomă” a Iranului cu noi sancțiuni:...

Un început frumos
Gabriela Nistor, CEO Salt Bank

pixel