Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
După ce au intrat în vigoare noile modificări fiscale, cea mai mare problemă pentru antreprenori, până acum, este e-Factura. Transmiterea facturilor prin această platformă este o chestiune de nervi de oțel, dat fiindcă serverele ANAF nu fac față solicitărilor celor care vor și trebuie să transmită aceste documente.
Nu sunt puțini cei care au semnalat acest lucru, mulți dintre aceștia s-au organizat în grupuri pe rețelele de socializare unde se sfătuiesc unii pe alții și își împărtășesc frustrările legate de e-Factura dar își oferă și soluții pentru unele probleme.
După valul de neplăceri semnalate de reprezentanții IMM-urilor, am încercat să obținem explicații din partea ANAF în privința problemelor tehnice pe care le întâmpină contabilii atunci când aceștia trebuie să transmită facturile prin SPV.
ANAF ne-a informat că întrebările DCBusiness au fost redirecționate către Ministerul de Finanțe.
Citește și: Modificări fiscale - vocea antreprenorilor: Stai și te întrebi dacă mai merită!
Azi, luni, 29 ianuarie, am primit răspunsul din partea Ministerului de Finanțe. Ceea ce ne-a transmis instituția este de fapt un non-răspuns.
Întrebarea a fost una simplă:
Am constatat că site-ul ANAF este nefuncțional de mai mult timp sau funcționează cu sincope. Am dori să ne comunicați care sunt motivele și când apreciați că se va remedia această situație.
Răspunsul îl puteți vedea mai jos:
Așadar se fac încă monitorizări, configurări și ajustări. Mai mult, suntem sfătuiți să ne verificăm conexiunea noastră la internet.
Am putea trage concluzia din acest răspuns că de fapt ei își fac treaba și problema este la miile de contribuabili care nu își verifică conexiunea la internet.
Amintim că începând cu 1 ianuarie 2024, transmiterea tuturor facturilor prin sistemul e-Factura este obligatorie, amenzile fiind extrem de mari pentru nerespectarea acestei prevederi.
Pentru că românii sunt inventivi și creativi au găsit parțiale soluții pentru a simplifica procesul de depunere a facturilor. La ora actuală există aplicații separate pentru ușurarea utilizării sistemului e-Factura, însă, evident, că aceste aplicații nu sunt gratuite.
Și ca să cităm ”un clasic în viață”, cu toate acestea mediul de afaceri funcționează în România în ciuda tuturor măsurilor luate de Guvern.
Amintim că un astfel de sistem urmează să fie implementat și în Franța, numai că în Hexagon termenul limită până la care antreprenorii francezi au răgaz să îl implementeze și să se obișnuiască cu el este anul 2025, pe când în România acest lucru trebuie făcut pe genunchi și de pe o zi pe alta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...