Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Potrivit unui comunicat al E.ON, cele trei centrale de 400 kW, 180 kW, respectiv 160 kW au fost instalate pe terenurile care deservesc o fermă zootehnică, un siloz şi o moară aparţinând beneficiarului, din localităţile Odobeşti, Gara Coteşti şi Podu Zamfirei (judeţul Vrancea).
Puterea nominală instalată este de aproximativ 1MWp şi asigură anual circa 1.290 MWh de energie electrică regenerabilă. Au fost montate peste 2.000 de module fotovoltaice şi, prin acest sistem, grupul AgranoLand îşi va asigura din surse regenerabile 35% din energia electrică necesară. De asemenea, îşi va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 367 de tone în fiecare an.
"Dorim să sprijinim tot mai multe companii în eforturile lor de a-şi eficientiza consumul de energie şi de a deveni mai prietenoase cu mediul, iar astfel de proiecte, precum cel dezvoltat în parteneriat cu AgranoLand, ne reconfirmă faptul că obiectivul nostru de a ne înscrie decisiv pe drumul sustenabilităţii, alături de clienţii noştri, este cel corect", a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.
E.ON a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de investiţie pentru eficientizarea energetică, de la consultanţă şi proiectare personalizată, până la implementare şi finanţare.
"Societăţile noastre, V&G OIL 2002 SRL şi AgranoLand SRL, sunt parte a proiectului de la care nu m-am abătut nicio clipă, acela de a produce doar hrană sănătoasă, benefică pentru consumatori. Aproximativ 1.000 de hectare din totalul de peste 4.000 pe care le lucrăm sunt certificate BIO. Din respectul pentru tot ce ne înconjoară, în momentul în care a fost posibilă alternativa de a consuma energie verde din surse date de natură, nu am ezitat să răspund ofertei E.ON Energie România şi împreună să implementăm acest proiect. Sigur că nu este de neglijat şi aspectul economic, reducând astfel costurile cu energia electrică", a declarat Vasile Pamfil, administrator şi director general AgranoLand.
Pe segmentul non-rezidenţial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, în prezent, peste 285 de proiecte finalizate, în valoare totală de 49 de milioane de euro. Producţia totală de energie fotovoltaică este de peste 63 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 14.300 de tone în fiecare an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...