Ești student și vrei un venit? Uite ce poți face pentru a avea bani de buzunar
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Alocaţiile de stat pentru copii plătite au totalizat 586,91 milioane de lei
Alocaţiile de stat pentru copii plătite au totalizat 586,91 milioane de lei
Perioada studenției este ideala pentru deschiderea unui business. Să nu uităm că unele dintre cele mai cunoscute afaceri care activează și în ziua de azi precum: Microsoft, Apple sau Dell, au fost lansate de câțiva studenți. Îți propunem câteva idei pe care să le pui în practică cu ajutorul unui plan de afaceri!

Studenția este perioada în care ai suficient curaj, dar și energie pentru a începe o activitate antreprenorială. Îți poți completa veniturile foarte ușor cu ajutorul câtorva activități simple, dar profitabile. Ai nevoie de o idee concretă, un domeniu pe care ești sigur că îl stăpânești și de pereseverență. Iată ce afaceri cu bani puțini poți începe în perioada studenției:

Ai mult timp liber la dispoziție? Uite cum poți face bani

Oferă meditații

Este o modalitate prin care poți obține un venit consistent fără să investești nimic. Dacă stăpânești foarte bine un domeniu, atunci învață-i și pe ceilalți. Poți începe cu meditații pentru liceeni, studenți mai mici sau pentru studenți de aceeași vârstă. Ce te recomandă? Fă-ți un plan de business, anunțuri în locurile în care locuiesc cei mai mulți studenți, de exemplu caminele, dar și în facultățile în care se studiază materia sau materiile pe care tu le stăpânești. Îți poți face și câteva pliante pe care să le împarți în sălile de curs sau la bibliotecă.

Instalează programe de calculator

Aproape orice băiat este pasionat de tehnologia din spatele unui laptop sau a unui computer. Dacă îți place și știi foarte bine cum să operezi orice aplicație sau mai mult, dacă ai absolvit o facultate de informatică și deții cunoștințe tehnice, atunci poți să faci bani din asta. Poți să instalezi diverse software-uri, să întreții starea calculatoarelor, să te ocupi de anumite probleme tehnice. În timpul studenției poți avea câștiguri profitabile din asta, iar pe viitor, poate să îți deschizi propria afacere în IT.

Contabilitate

Afacerile de pe piață caută în permanență studenți care sunt la facultate sau au terminat contabilitatea pentru a-i ajuta în diverse operațiuni din firmă. Dacă cunoști contabilitatea în cele mai mici detalii, atunci oferă-ți serviciile pentru firme mai mici care nu își permit să angajeze companii mari de contabilitate, însă pe tine te-ar putea plăti avantajos. Fă-ți o carte de vizită profesională pe care să o lași în diverse locuri cu impact sau adaugă un anunț pe site-urile cu anunțuri de angajare.

Design web

Dacă ești pasionat de programe de design cum ar fi: Photoshop, CorelDraw, QuarkXPress, atunci oferă-ți serviciile în zona de design web. Fă-ți un portofoliu care să includă toate cursurile pe care le-ai absolvit, ce știi să faci cel mai bine și lucrările online sau offline pe care le-ai mai făcut. Nici în cazul acestei afaceri nu ai nevoie de o investiție mare, ci doar de un computer, programe de design și o imprimantă. Fă-ți un logo care să atragă atenția, un site bine optimizat și cărți de vizită pe care să le distribui.
 

Copywriting

Dacă ai talent la scris, atunci ești omul potrivit pentru redactarea materialelor pentru diferite afaceri online sau web-site-uri. Trebuie să știi să scrii texte cât mai clare și cât mai bine optimizate din punct de vedere SEO(Search Engine Optimization). Pentru a te promova, îți poți crea un website de prezentare sau poți să postezi anunțuri online pe diferite platforme cu anunțuri de angajare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel