Echinocţiul de toamnă. Interzis în ziua de 22 septembrie 2021
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sunt și lucruri pe care trebuie să le faci
Sunt și lucruri pe care trebuie să le faci
Anul acesta, toamna astronomică începe în 22 septembrie la ora 22,21, când Soarele trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc. Este echinocţiul de toamnă, moment din care ziua devine tot mai scurtă iar noaptea tot mai lungă, până la solstiţiul de iarnă, din 21 decembrie 2021. 

Potrivit tradiției populare, cum va fi timpul în această zi așa va fi și anul viitor: dacă plouă dimineața, va fi primăvara ploioasă; soare la amiază înseamnă an bun; dacă plouă, va fi an ploios, dacă e soare, va fi an secetos; vremea posomorâtă înseamnă toamnă rea, tunetele anunță toamnă lungă. 

Ce nu este bine să faci 

În orice moment al zile, este de preferat o atitudine reținută și respectuoasă, ziua echinocțiului de toamnă fiind considerată în totală neconcordanță cu bârfele, conflictele, răfuielile.  

Nu este bine să aruncați restul de mâncare, chiar și firimiturile, ce rămân de la micul deja, masă de prânz sau cine. Ele pot fi date la animale.


De asemenea, este total interzis că refuzați ajutorul oferit de ceilalți, fie ei rude, prieteni sau simple cunoștințe, mai ales dacă respectivul gest nobil vine ca de la sine, fără rugăminți, fără explicații. 

În același timp, nu amânați nimic pentru această dată, mai ales dacă este vorba despre finalizarea unei lucrări, încheierea unei afaceri. Și nu demarați ceva nou. Munca fizică grea nu este încă recomandată. 

Ce ai voie să faci 

Ziua echinocțiului de toamnă este momentul potrivit pentru a-ți aminti de rudele decedate. Dacă timpul vă permiteți, dați o fugă la cimitir, curățați locul de veci al celor din familie care se odihnesc acolo. 

Este un moment bun pentru a analiza evenimentele din trecut și a decide în ce direcție să mergeți mai departe. Cu creionul pe hârtie, faceți planuri, organizați-vă timpul - pe termen scurt sau mai lung. 

Este bine să fiți aproape de familie și prieteni, să purtați o mulțime de conversații cu ei la masa și, de asemenea, să aveți grijă de cei care au cel mai mult nevoie de el.

Dacă unele promisiuni au rămas neîndeplinite, pe 22 septembrie 2021 este bine să le onorați. În același timp, este bine să decorați apartamentul cu ramuri de scoruş de munte (sorb, lemn câinesc, merişor, Sorbus aucuparia).

Este bine de precizat că fructele de scoruş sunt bogate în vitaminele C, P, K, caroten, acizi organici, pectine şi substanţe colorante (pigmenţi). Zaharurile sunt reprezentate mai cu seamă prin sorbită. Dintre săruri minerale conţine potasiu, fosfor, iod, calciu, fier, magneziu, zinc şi molibden, care participă la procesul hematopoiezei şi la alte procese din organism. Seminţele conţin mult ulei gras.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel