Echinocţiul de toamnă. Interzis în ziua de 22 septembrie 2021

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sunt și lucruri pe care trebuie să le faci
Sunt și lucruri pe care trebuie să le faci
Anul acesta, toamna astronomică începe în 22 septembrie la ora 22,21, când Soarele trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc. Este echinocţiul de toamnă, moment din care ziua devine tot mai scurtă iar noaptea tot mai lungă, până la solstiţiul de iarnă, din 21 decembrie 2021. 

Potrivit tradiției populare, cum va fi timpul în această zi așa va fi și anul viitor: dacă plouă dimineața, va fi primăvara ploioasă; soare la amiază înseamnă an bun; dacă plouă, va fi an ploios, dacă e soare, va fi an secetos; vremea posomorâtă înseamnă toamnă rea, tunetele anunță toamnă lungă. 

Ce nu este bine să faci 

În orice moment al zile, este de preferat o atitudine reținută și respectuoasă, ziua echinocțiului de toamnă fiind considerată în totală neconcordanță cu bârfele, conflictele, răfuielile.  

Nu este bine să aruncați restul de mâncare, chiar și firimiturile, ce rămân de la micul deja, masă de prânz sau cine. Ele pot fi date la animale.


De asemenea, este total interzis că refuzați ajutorul oferit de ceilalți, fie ei rude, prieteni sau simple cunoștințe, mai ales dacă respectivul gest nobil vine ca de la sine, fără rugăminți, fără explicații. 

În același timp, nu amânați nimic pentru această dată, mai ales dacă este vorba despre finalizarea unei lucrări, încheierea unei afaceri. Și nu demarați ceva nou. Munca fizică grea nu este încă recomandată. 

Ce ai voie să faci 

Ziua echinocțiului de toamnă este momentul potrivit pentru a-ți aminti de rudele decedate. Dacă timpul vă permiteți, dați o fugă la cimitir, curățați locul de veci al celor din familie care se odihnesc acolo. 

Este un moment bun pentru a analiza evenimentele din trecut și a decide în ce direcție să mergeți mai departe. Cu creionul pe hârtie, faceți planuri, organizați-vă timpul - pe termen scurt sau mai lung. 

Este bine să fiți aproape de familie și prieteni, să purtați o mulțime de conversații cu ei la masa și, de asemenea, să aveți grijă de cei care au cel mai mult nevoie de el.

Dacă unele promisiuni au rămas neîndeplinite, pe 22 septembrie 2021 este bine să le onorați. În același timp, este bine să decorați apartamentul cu ramuri de scoruş de munte (sorb, lemn câinesc, merişor, Sorbus aucuparia).

Este bine de precizat că fructele de scoruş sunt bogate în vitaminele C, P, K, caroten, acizi organici, pectine şi substanţe colorante (pigmenţi). Zaharurile sunt reprezentate mai cu seamă prin sorbită. Dintre săruri minerale conţine potasiu, fosfor, iod, calciu, fier, magneziu, zinc şi molibden, care participă la procesul hematopoiezei şi la alte procese din organism. Seminţele conţin mult ulei gras.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Fabrică de cip-uri
Foto: Freepik.com
Ghișeu
Donald Trump și Jerome Powell / Foto: Casa Albă / Flickr
Magistrați / Foto: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Persoană în scaun rulant / Foto: Freepik
Bursa de pe Wall Street / FOTO: Freepik
Declaratia 100
Foto:Freepik.com
Strângere de mână / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com
Notificare telefon

Eset, avertizare pentru cei care au cont pe Spotify

Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...

Încărcare mașină electrică / sursa foto: Freepik.com
Papa Francisc

Papa Francisc a murit

A încetat din viaţă Papa Francisc.

Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI / Flickr

Scădere uşoară a numărului de firme dizolvate

Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...

Foto: Freepik.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României scade, importurile cresc

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...

Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Sol

Ucraina rămâne fără gaze. Rezervele sunt pe sfârşite

Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...

Razboiul comercial SUA-China / Foto: Freepik
Nissan / FOTO: Unsplash
Foto: Freepik.com
Boeing 737 Max / FOTO: Unsplash

pixel